Home Mededelingen TSU – The Gaming Mammoth – Minecraft Madness
Mededelingen - 8 april 2016

TSU – The Gaming Mammoth – Minecraft Madness

Minecraft chickens are best chickens!

In het weekend van 1 tot en met 3 april ben ik bezig geweest met een Minecraft marathon voor het goede doel.
Alles daarover kun je hier verder terug vinden.

Mijn naam is Jeroen Cools en dit is het verhaal waarin ik 62 uur wakker probeer te blijven.


De dag begon vroeg. Om 06:00 uur gaat de wekker op vrijdag 1 april.
Tijd om te gaan werken. De gehele werkdag zit je met niks anders in je hoofd: “Ga ik echt 62 uur lang wakker blijven om onbekende mensen te vermaken?”

Na het werk ga je zo snel mogelijk naar huis toe om nog even de laatste dingen op te zetten en te eten, en dan is het eindelijk zo ver!

20:00 uur, tijd om de Minecraft livestream op te zetten en het evenement een stevige stap vooruit te geven!

De eerste paar uren verlopen prima, totdat een groepje hackers het nodig vind om je Minecraft server onderuit te halen. Voor meer dan een uur ben je bezig om alles zo veilig mogelijk te maken en om de daders aan te spreken op hun daden. Uiteindelijk krijg je door dat “I’ll make a man out of you” van Mulan zingen meer dan genoeg was. Wel een beetje jammer dat het op zo’n manier moest.

De “veel succes met deze tegenslag” donaties waren dan wel weer een mooi puntje.

Gedurende de nacht merk je gelijk dat Nederland in slaap is gevallen. Je haalt de nacht door zonder enig probleem omdat je vrienden aan tafel hebt zitten die met het zelfde evenement bezig zijn. En omdat de tree energiedrank nog lang niet leeg is.

Langzaam zie je de zon buiten weer op komen en realiseer je dat je alweer 24 uur lang wakker bent.
Tijd om maar eens een kleine pauze te nemen en een extra vroeg ontbijtje te gaan nemen.
Het is tenslotte zaterdag en je verwacht een gezellige drukte vandaag!

Gedurende de dag merk je dat de sfeer er nog goed in zit.
Mensen praten via verschillende kanalen. Op Teamspeak komt geregeld iemand gezellig doen en de Minecraft server krijgt steeds meer creatieve inhoud,
Ook via de chat komen meerdere verzoeken binnen om te gaan zingen, maar helaas iedere keer het zelfde nummer. Gelukkig weten we ze er van te overtuigen dat we dat al eens hebben gedaan en dat ze eerst de juiste persoon nog maar eens moeten gaan spreken voordat ze nog een keer hetzelfde voerzoek indienen.

Zolang de uren voorbij gaan, komen de donaties nog steeds binnen.

En om ook jezelf wat afleiding te gunnen doe je voor de verandering eens mee met een “$100,- challenge” (bij iedere 100 dollar draait een vriend van je aan een rad en krijgt hij een uitdaging om uit te voeren tijdens het gamen).

En ja hoor, ga maar op 1 been staan voor minstens 5 minuten, ZONDER ergens op/tegen te leunen tijdens het gamen!
Nou, dat moet toch wel lukken met Minecraft? Gelukkig heb je niet de opdracht gekregen om met 1 hand te spelen!

De avond komt en je begint toch te merken dat je eigenlijk zou moeten gaan slapen.
Je ouders besluiten je broertje eindelijk af te zetten en een vriendin van je begint heerlijke met kaas gevulde gehaktballen te maken. De energie die je van het eten hebt gekregen zorgt er gelijk voor dat je makkelijk nog heel de avond door kan. Dus pak je de nacht er ook maar gelijk bij!

Je merkt echter wel dat de uren naar gevoel steeds langer gaan duren. Terwijl je het internet in een rustig moment aan het afstruimen bent spreek je nog maart wat mensen aan voor een goed gesprek. De server is nu toch even leeg en het kijkers aantal staat momenteel op 0.

Het feit dat 5 andere streamers genieten van hun slaap door maar jouw kanaal te gaan hosten, houd wel in dat er ieder moment iemand kan komen kijken.

De zon komt weer op en je geniet even van het moment dat je de laatste dag in gaat.
Het is zondag en je bent nu al meer dan 48 uur wakker. Nog maar 12 uur te gaan en dan zit het evenement er op. Was het niet dat je energie niveau nu wel zo laag ligt dat je om de zoveel tijd weg begint te suffen. De energie drank is ver op en om nou zo vroeg al aan de suiker te gaan lijkt je ook niet verstandig. Dan maar wat ontbijtgranen met melk. Helaas weet je ook de kom niet goed vast te houden waardoor de melk deels over je broek heen gaat tijdens het zitten… Jammer, jammer, jammer…

Om 9 uur stuurt een goeie vriendin van je je toch maar naar de bank toe: “Ga jij maar even slapen, voordat je helemaal niks meer waard bent!”.

Je doet het maar, ze kan er best wel eng uit zien als je niet genoeg geslapen hebt.

Van 9 tot 10 uur doe je je ogen dicht, waarna je besluit dat het wel weer lang genoeg is geweest en terug achter de computer duikt. De laatste 500 dollar zal niet vanzelf binnen komen!

Je laat een donatie van $10,- achter (10 per uur dat je slaapt) tegelijk met een vriend die toch maar even $60,- weg moet leggen. Nog nooit eerder heb je zo erg genoten van een uurtje slaap.

Het is een rustige, zonnige zondag middag. Steeds meer mensen komen kijken of je nog wel wakker bent en hoe het staat met de donaties.

Een enkele via Facebook vraagt zich af waarom je niet bij de opening was van je vrijwilligerswerk. En staat vervolgens met een mond vol tanden als je het resultaat door geeft van je weekend tot nog toe.

Een paar goeie woorden en wat extra dollars later ga je weer terug naar je Minecraft server.
Toch nog maar wat ongein uithalen door overal kippen achter te laten.

Waar helaas niet iedereen even blij mee is… Maar wat wil je? Je bent moe en begint je nu toch wel af te vragen of het wel zo’n goed idee was om deze uitdaging voor jezelf te plaatsen.

Het is nu 7 uur, je vrienden hebben een raket gemaakt op de server en die voorzien van een mooie rode TNT vulling. Je besluit maar mee te helpen en gaat alvast binnen in de raket zitten. Alles voor het goede doel toch?

Je krijgt van een paar personen de vraag of ze je dan Laika mogen noemen (De eerste hond die een volledige ruimte rit om de aarde heeft gemaakt maar het helaas niet heeft overleefd).
Je accepteert het maar, het zal vast wel wat donaties opleveren. Je had echter niet verwacht dat daarmee ook gelijk het doel van $2000,- behaald zou worden!

19:30 uur – Iedereen is klaar om de raket de lucht in te zien gaan. Je maakt nog even snel een backup van de server en geeft dan groen licht voor de lancering.

Op de achtergrond zingen je vrienden “Let it go” van Frozen en opeens hoor je een harde knal.
Daar gaat de raket! En de server, die het er toch niet mee eens was…
Na opnieuw in te loggen ga je kijken wat de schade is en zie daar, de complete raket, alsof er niks aan de hand is!
Je besluit terug de raket in te kruipen en het nog maar een keer te doen (deze keer zonder het zingen).

De ontploffing gaat deze keer zonder problemen en je besluit nog maar eens een keer te gaan kijken naar de schade.
De raket is bijna compleet weg. Alleen de hoogste 2 blokken zijn blijven hangen. Van de grond is niks over en in een redelijke straal om waar de raket heeft gestaan zijn gaten geslagen in de grond.
Gelukkig is grotendeels van de andere gebouwen intact gebleven.

Je donut drijft nog, je varkenshuis zit nog vol met varkens en je rollercoaster werkt nog naar behoren.
Je vind het genoeg voor vandaag en gaat maar op tijd naar bed toe, tijd om wat uurtjes slaap in te halen.

Van de 62 uur dat je wakker zou zijn, heb je er 61 gehaald, dat is toch wel een beloning waard?
En inderdaad, ga maar 12 uur achter elkaar door slapen. Je hebt het verdient!

Reageer je gek

Check ook

DE TOEKOMST VAN ASNGAMING

Ontzettend belangrijk nieuws. ASNGaming wordt overgedragen naar een nieuwe samenwerking. H…