Home Mededelingen Yes! We hebben SSL!
Mededelingen - 19 mei 2016

Yes! We hebben SSL!

Misschien heb je het al gemerkt; de site lag er al een paar keer uit deze week. Dat ging gepaard met het missen van enkele posts. Jep, niet zo veel gepost dus. Maar we hebben het wel! SSL! maar waarom hebben we dat in godsnaam nodig?

SSL is een manier om het internetverkeer tussen je website en je bezoekers te versleutelen. Communicatie over het internet is normaliter openbaar. Alles wat over het internet gaat, kan worden onderschept. Met een SSL-certificaat versleutel je het verkeer van en naar je site, waardoor derden geen van de verstuurde gegevens meer kunnen inzien. Voor sites die wachtwoorden, persoonsgegevens of betaalinformatie verwerken is SSL een absolute aanrader. Het kan een groot probleem zijn als bij deze sites dataverkeer wordt onderschept. Goede voorbeelden van dit soort sites zijn internetfora en webshops.

Een belangrijk onderdeel van SSL is dat je kunt zien wie de eigenaar van een site is. Dit heet identiteitscontrole of validatie. Validatie zorgt ervoor dat niet elke website zich zomaar kan voordoen als (bijvoorbeeld) de bank waar je internetbankiert. Een certificaat is het bewijs dat je de validatie met succes hebt doorstaan. Je website krijgt een officieel digitaal certificaat, dat is ondertekend door een onafhankelijke derde partij, de Certificate Authority (of CA). Door dit certificaat kunnen je bezoekers zien dat hun gegevens veilig zijn, waardoor je site vertrouwen uitstraalt. Volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens dien jij als beheerder de persoonsgegevens van je bezoekers te beveiligen, om internetfraude te voorkomen. De Nederlandse overheid erkent dit en adviseert daarom gebruik te maken van SSL-certificaten.

Wij van ASNGaming proberen nu steeds vaker prijsvragen te doen. Hierbij komt de nodige gevoelige info over de vloer. Vandaar dus de SSL. Maarre, volgende week weer een grote prijsvraag! Met dank aan Serverbuilds!

Check hier eens hoe dat werkt!
Check hier eens hoe dat werkt!

 

Check ook

DE TOEKOMST VAN ASNGAMING

Ontzettend belangrijk nieuws. ASNGaming wordt overgedragen naar een nieuwe samenwerking. H…