Home Gamenieuws Ark: Survival Evolved reageert op DLC meuk
Gamenieuws - 7 september 2016

Ark: Survival Evolved reageert op DLC meuk

Flink wat spelertjes zijn niet bepaald gecharmeerd over het feit dat Ark: Survival Evolved een betalende DLC heeft gekregen, terwijl de basisgame nog altijd in Early Access zit en dus zelf nog niet “rijp” genoeg is om uit die status te treden. Ondertussen wordt er dus wel al geld gevraagd voor uitbreidingen.

Een van de medewerkers had zelfs nog dit erover gezegd, nadat hij een tweet kreeg van een van de fans: “Hadden we dit echt gratis moeten uitbrengen? We hebben eigenlijk een volledig nieuwe game gemaakt, als aanvulling op de bestaande game. Verdienen we dan niet om daarvoor betaald te worden? Ik denk dat je bedoelt dat je wou dat we het gratis gaven, omdat je te korte armen hebt en te diepe zakken (alluderend op het feit dat de klager te gierig zou zijn).” Inmiddels is die reactie nu gelukkig weg en heeft het bedrijf nu ook zelf officieel gereageerd over de DLC Scorched Earth. Het bedrijf wil echt duidelijk hebben dat de lat steeds hoger moet en dat de game nog groter zal zijn om zo beter te zijn dan ooit.

Ze bevestigen ook dat men altijd uitbreidingen in het achterhoofd had en dat de infrastructuur en technische systemen wilde bouwen om data dynamisch tussen de verschillende ARK-“games” te kunnen implementeren. Ze kozen ervoor om al op die systemen te werken en te testen tijdens Early Access dan te wachten op een retailrelease. Men vond dat daar “aanzienlijke risico’s mee gepaard gingen mocht men het niet juist doen”. “Hoewel dat inhield dat we onze eerste uitbreiding vroeg hebben moeten aankondigen, betekent het ook dat het gemakkelijker wordt om nieuwe uitbreidingen na de lancering binnen het ARK-netwerk te krijgen.”

 

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …