Home Gamenieuws Australische Steam-versie Civilization: Beyond Earth 80% duurder
Gamenieuws - 27 augustus 2014

Australische Steam-versie Civilization: Beyond Earth 80% duurder

In Australië en Nieuw-Zeeland ligt de prijs van games vaak een stuk hoger dan in de VS en Europa, ook al proberen lokale retailers het wat binnen de perken te houden. De inflatie is evenwel een feit en dat vertaalt zich ook naar het prijskaartje. Online retailers wisten lang nog een vuist te maken tegen die lokale prijzen, maar mogelijk komt ook daar nu meer en meer een einde aan.

In 2012 moest Green Man Gaming de prijs van Borderlands 2 en XCOM Enemy Unknown voor Australië en Nieuw-Zeeland al optrekken op verzoek van 2K en dat op basis van feedback van lokale retailers. Nu ziet het ernaar uit dat ook Steam benaderd is door 2K, want de prijs van pre-orders voor Civilization: Beyond Earth op Steam voor Australië en Nieuw-Zeeland is onlangs met ongeveer 80% gestegen. Sinds 23 augustus kost de game namelijk 89,99 Australische dollar en 90 Nieuw-Zeelandse dollar, terwijl de prijs daarvoor nog 49,99 Australische dollar en 50 Nieuw-Zeelandse dollar was, wat beter overeen stemde met de Amerikaanse en Europese prijs.

Het zou natuurlijk om een foutje kunnen gaan, maar op basis van het verleden en de situatie in Australië en Nieuw-Zeeland lijkt de kans toch reëel dat de prijs werd aangepast op vraag van 2K. Als dusdanig zouden ook digitale games online heel wat duurder worden voor mensen in die regio, al zijn er natuurlijk wel omwegen te vinden en is het nog maar de vraag of ook andere uitgevers het voorbeeld van 2K zullen volgen.

Civilization: Beyond Earth screenshot

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …