Home Gamenieuws Avondklok voor Pokémon GO spelers
Gamenieuws - 19 augustus 2016

Avondklok voor Pokémon GO spelers

Het Antwerpse polderdorp Lillo is op zich een vrij rustig dorpje, maar sinds de lancering van Pokémon GO wordt de plaats overrompeld door Pokémon GO spelers. In de weinige straten die het dorp heeft zijn namelijk erg veel PokéStops te vinden en ook de Pokémon die er opduiken trekken Pokémon GO pelgrims aan. Via sociale media verspreidde het nieuws over dit Pokémon GO Walhalla zich natuurlijk erg snel, waardoor het er tegenwoordig haast dagelijks over de koppen lopen is. Leuk voor de lokale cafés, minder leuk voor sommige inwoners.

Dat overdag Pokémon GO spelers hun ding komen doen, kunnen de meeste inwoners nog wel begrijpen, maar ook ‘s avonds en zelfs ‘s nachts is er vaak nog heel wat activiteit, vooral van jongeren, en dat brengt op allerlei manieren overlast met zich mee. Ook de nachtrust van inwoners komt blijkbaar in het gedrang.

Het gevolg is nu dat 33 inwoners, gesteund door de districtsvoorzitter (Carl Geeraerts, N-VA), bij de stad Antwerpen om een avondklok vragen. Bij het kabinet van burgemeester Bart De Wever (N-VA) bekijkt men de zaak, maar vindt men een avondklok niet meteen aan de orde. Bovendien zijn al maatregelen genomen, zoals een sterkere aanwezigheid van de politie en het vaker leegmaken van vuilnisbakken.

Bij het bestuur van Lillo zelf zoeken ze naar meer structurele maatregelen. Zo tracht men contact op te nemen met Niantic, de makers van Pokémon GO, om te vragen de Pokémon en PokéStops uit Lillo te verwijderen.

2430f6b88a622a5dddeabaa096563e2a bb07716b2c48a161c0105ac5b0f4d64b 3bcfdb3b6a9b564c55193134339a8177

 

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …