Home Gamenieuws BBC maakt GTA film van 90 minuten
Gamenieuws - 22 april 2015

BBC maakt GTA film van 90 minuten

Het hing al een tijdje in de lucht en nu is het ook officieel bevestigd: de BBC maakt een docudramafilm van 90 minuten over Grand Theft Auto. De voorlopige titel is Game Changer en zoals eerder al vermoed werd, speelt Daniel “Harry Potter” Radcliffe de rol van GTA-bedenker Sam Houser, terwijl Bill Paxton de rol van advocaat Jack Thompson op zich neemt.

De BBC noemt GTA het grootste “coding success” sinds Bletchley Park, waar de codebrekers van de Britse inlichtingendiensten gevestigd waren. De combinatie van gewelddadige gameplay en commercieel succes hebben er echter ook voor gezorgd dat GTA heel wat tegenstanders kent, bijvoorbeeld ouders die bezorgd zijn om de ontwikkeling van hun kinderen, of politiekers die bepaalde waarden aangetast zien worden. Bovenal echter zijn er de “moral campaigners”, die vol passie strijden om games als GTA te laten verbieden en er een ware kruistocht tegen ondernemen, zoals ook Jack Thompson deed.

Game Changer zou het verhaal vertellen van een “buitengewoon hoofdstuk in de geschiedenis van een iconische game”, en de grote impact onthullen die de GTA-reeks heeft gehad op het culturele landschap.

Wanneer Game Changer precies op tv zal verschijnen, is niet bekend.

Sam Houser – Daniel Radcliffe

Bill Paxton

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …