Home Gamenieuws Bij 400 scholen bommelding door Minecraft server
Gamenieuws - 21 maart 2018

Bij 400 scholen bommelding door Minecraft server

In het Verenigd Koninkrijk hebben gisteren meer dan 400 scholen de deuren gesloten nadat ze een dreigmail kregen waarin melding werd gemaakt van een bom. Later bleek het om een hoax te gaan. De politie onderzoekt de zaak, maar vooralsnog is niemand gearresteerd. Er lijkt een link te zijn met een Minecraft-server.

In totaal zouden meer dan 24.000 dreigmails verstuurd zijn en telkens werd in de mails een duidelijke link gelegd met VeltPvP, een Minecraft-server. Zo werd de server vermeld in de code van de e-mail en werd gezegd dat een bom zou ontploffen tenzij men 5000 dollar zou overschrijven naar payments@veltpvp.com.

Bij VeltPvP zelf hebben ze naar eigen zeggen niets te maken met de hoax. Volgens hen is dit het werk van cybercriminelen die de server al een tijdje lastigvallen. Bij Sky News konden contact leggen met een van de verantwoordelijken achter de hoax en die zei dat het om een vergelding ging voor DDoS-aanvallen van VeltPvP tegen andere Minecraft-servers. Via de dreigmails en bommeldingen hoopte men het webdomein van VeltPvP te kunnen laten opdoeken. Bij VeltPvP zelf echter wordt het vergaal van DDoS-aanvallen ontkend en stelt men dat het cybergeweld van maar één kant komt. Dat dit alles het resultaat is van een onderlinge strijd tussen verschillende Minecraft-servers wordt dus ontkend.

Men vermoedt dat de daderiemand is die een ban heeft gekregen op VeltPvP en die persoon zou dus uit zijn op wraak. Het zou niet de eerste keer zijn dat VeltPvP in het visier komt. Eerder kreeg de server al te maken met pogingen tot swatting.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …