Home Gamenieuws Boefje neergeschoten door Pokémon Go speler
Gamenieuws - 27 juli 2016

Boefje neergeschoten door Pokémon Go speler

Door de Pokémon GO gekte lopen heel wat mensen nog meer dan anders met hun smartphone openlijk over straat, in parken en andere plaatsen, ook op ongebruikelijke uren van de dag of nacht. Dat maakt hen vaak het ideale slachtoffer voor overvallers. Opletten en je verstand erbij houden is dan ook de boodschap, maar in de VS hebben ze natuurlijk ook altijd wapens om zich mee te verdedigen.

In Las Vegas werd recent een groepje van zes Pokémon GO spelers in het Fary Reese Freedom Park bedreigd door een man en een tiener, die aan kwamen rijden in een grote SUV. Het was rond 4 uur ‘s ochtends en onder dreiging van een vuurwapen werden de zes spelers gedwongen hun bezittingen af te geven. Daarop echter haalde een van de Pokémon GO spelers zijn wapen boven, waarna een vuurgevecht ontstond. De volwassen verdachte werd in zijn rug geraakt, terwijl een van de Pokémon GO spelers een kogel in zijn maag kreeg. Beiden moesten naar het ziekenhuis, maar zijn buiten levensgevaar.

De overvaller en zijn handlanger worden nu verder vervolgd. Met de Pokémon GO speler die zijn wapen trok, zal verder vermoedelijk niets meer gebeuren. Hij had een vergunning voor zijn wapen en werd bedreigd, dus mocht hij het gebruiken.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …