Home Gamenieuws Call of Duty staat aangeschreven als ‘How-to IS’
Gamenieuws - 7 april 2015

Call of Duty staat aangeschreven als ‘How-to IS’

Het is bekend dat terreurorganisatie IS, voorheen bekend als ISIS, voor propaganda goed gebruik maakt van de technische mogelijkheden die er vandaag de dag zijn, zoals de sociale media. Een niet onbelangrijk aspect is tegenwoordig het trachten te mobiliseren van zogenaamde “lone wolves” in de Westerse wereld, die niet rechtstreeks aan IS gelinkt zijn maar wel op zichzelf een aanslag kunnen voorbereiden en uitvoeren in naam van IS en hun idealen. Voor zo’n lone wolves zou IS nu een handleiding hebben geschreven, genaamd “How to Survive in the West”.

Concreet bevat de handleiding, die uit 70 pagina’s bestaat, tips om onder de radar te blijven en geld te verzamelen, dat dan kan ingezet worden voor het plannen van een eigen aanslag of voor het steunen van de strijd van IS in het Midden-Oosten. Geld verdienen kan bijvoorbeeld door pin- en creditcardfraude of door te frauderen op eBay, en onder de radar blijven doe je blijkbaar het best door vooral niet op te vallen en je bijvoorbeeld gewoon te (blijven) kleden zoals de rest van de “normale” mensen in je buurt.

Verder biedt de handleiding ook wat informatie over wapens, wat niet onbelangrijk is want volgens IS is voor een echte jihadist een wapen een verlengstuk van het lichaam en daar kunnen ze dus maar beter vertrouwd mee zijn. Ter introductie wordt dan ook voorgesteld om games zoals Call of Duty te spelen. Zulke games zouden namelijk goed zijn om kennis te maken met oorlogsgebieden en oorlogsvoering.

Mogelijk zal dit voor sommigen weer een reden zijn om met de vinger naar games te wijzen, want blijkbaar worden ze door terroristen aangeraden als trainingsmiddel. Op zich is dit op zich niet zo raar natuurlijk, en het is zelfs niets nieuws. Vorig jaar al bleek namelijk dat GTA V door IS gebruikt wordt om strijders te rekruteren en te trainen.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …