Home Gamenieuws Censuur in Assassin’s Creed Origins
Gamenieuws - 22 februari 2018

Censuur in Assassin’s Creed Origins

Assassin’s Creed Origins kreeg deze week de Discovery Tour update. Die voegt een educatieve mode toe aan de game waarbij je het spel kan verkennen via verschillende rondleidingen en zonder je zorgen te moeten maken om vijanden. Een mooi initiatief dus dat ook voor scholen en andere educatieve instanties interessant kan zijn, alleen jammer dat er blijkbaar wat censuur bij komt kijken.

Het blijkt namelijk dat Ubisoft heeft besloten om standbeelden in de Discovery Tour mode te voorzien van schelpen op de plaats waar je normaal borsten of andere geslachtskenmerken, zoals een penis, zou zien. Zo’n standbeelden waren natuurlijk schering en inslag tijdens de periode waarin Assassin’s Creed Origins zich afspeelt, dus Ubisoft strooide met heel wat schelpen.

Blijkbaar wil Ubisoft niemand tegen de schenen schoppen omdat dergelijke naaktheid hier en daar niet gewaardeerd wordt, en wil men het op deze manier mogelijk maken om de Discovery Tour zonder problemen in alle educatieve milieus te gebruiken, al kan je je natuurlijk de vraag stellen of educatieve milieus die het tonen van borsten en penissen weren wel zo wenselijk zijn, en of in deze milieus überhaupt een game gebruikt zou worden. Opvallend is trouwens dat enkel standbeelden gecensureerd zijn. Schilderijen waarbij naakt te zien is, zijn bijvoorbeeld ongemoeid gelaten. Mogelijk is dat omdat die minder prominent aanwezig zijn.

“Discovery Tour werd gemaakt om zoveel mogelijk mensen van verschillende leeftijden en achtergronden de mogelijkheid te geven om de verloren wereld van het oude Egypte te bezoeken en over diens geschiedenis te leren,” laat Ubisoft in een reactie weten. “We hebben hand in hand gewerkt met opvoeders en academische instellingen om de content aan te passen zodat ze geschikt is voor elk publiek, inclusief jongere studenten, rekening houdend met culturele gevoeligheden die kunnen verschillen van land tot land.”

Een optie voorzien om deze censuur in of uit te schakelen was natuurlijk de beste oplossing geweest, maar het valt nog af te wachten of Ubisoft zo’n optie alsnog zal toevoegen.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …