Home Gamenieuws Counter-Strike pro krijgt 5-jarige ban wegens cheaten
Gamenieuws - 27 oktober 2018

Counter-Strike pro krijgt 5-jarige ban wegens cheaten

Toch niet zo pro

Recent werd Counter-Strike pro Nikhil “Forsaken” Kumawat tijdens een toernooi in Shanghai betrapt op cheaten. Een video, die sindsdien viraal is gegaan, toont het moment waarop iemand van de organisatie zijn pc wil controleren, waarbij Kumawat nog probeert om het cheat venster te sluiten. De Esports Integrity Coalition (ESIC) heeft hem nu voor 5 jaar geschorst, waardoor hij 5 jaar lang niet meer mag deelnemen aan esports. In de praktijk betekent dit waarschijnlijk het einde van zijn carrière.

De schorsing is er overigens niet zomaar gekomen. Nadat Kumawat, die speelde voor Optic India, betrapt werd, werd een onderzoek ingesteld. Ook op zijn SSD die hij gebruikte voor het ESL India Premiership werden dezelfde cheats gevonden en een analyse van gespeelde games tijdens het Premiership toont aan dat op verschillende momenten gebruik werd gemaakt van deze cheats.

Kumawat zegt in een reactie spijt te hebben van zijn daden. Hij wilde naar eigen zeggen gewoon de beste zijn en had vertrouwens in zijn beslissingen tijdens games, alleen goed richten was soms een probleem en dat wilde hij dan compenseren door gebruik te maken van cheats.

Ook benadrukt Kumawat dat hij de admin van het toernooi niet wilde tegenwerken. Online werd het voorgesteld alsof hij snel nog het cheat bestand wilde verwijderen, maar dat is volgens Kumawat niet het geval. Hij liet de admin naar eigen zeggen gewoon zijn pc controleren, maar toen het cheat bestand in beeld kwam, geraakte Kumawat naar eigen zeggen in paniek en heeft hij inderdaad geprobeerd om het venster te sluiten.

Al bij al is dit misschien wel een positieve gebeurtenis voor Kumawat, die blijkbaar veel offers heeft moeten brengen voor zijn pro carrière. Als hij iets anders kon doen, zou naar eigen zeggen teruggaan naar de eerste dag dat hij Counter-Strike speelde en de game verwijderen, aangezien het volgens hem sindsdien alleen maar bergafwaarts is gegaan. Hij is wel blij dat hij zijn familie en vriendin niet kwijt is, en hij hoopt dat hij hen nooit zal bedriegen.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …