Home Gamenieuws Digital Homicide klaagt 100 Steam gebruikers aan
Gamenieuws - Trailers - 22 september 2016

Digital Homicide klaagt 100 Steam gebruikers aan

Een klein geschiedenislesje: tussen ontwikkelaar Digital Homicide en YouTuber Jim Sterling botert het al lang niet. De bal ging aan het rollen toen Sterling de game Slaughtering Grounds (terecht) bekritiseerde. De game leek een samenraapsel te zijn van assets die andere ontwikkelaars al hadden gemaakt en die Digital Homicide had gekocht, terwijl andere elementen van de game en de promotie errond soms rechtstreeks van Google images werden geplukt zonder dat de originele eigenaar er iets van wist. Daarnaast was het ook op technisch en andere vlakken gewoon een slechte game.

Tot daar niet echt iets bijzonders. Slechte games bestaan nu eenmaal en sommige YouTubers maken dat duidelijk. Digital Homicide liet het hier echter niet bij en begon een haatcampagne tegen Sterling te voeren, die op zijn beurt dan weer terug vuurde om vervolgens weer een schot in zijn richting afgevuurd te krijgen. Uiteindelijk besloten de Romine broers, die samen Digital Homicide vormen, om Sterling aan te klagen. Daarbij eisten ze 10 miljoen dollar omdat Sterling hen onterecht zwart zou hebben gemaakt, hetgeen de ontwikkelaar ook centjes zou hebben gekost.

Nu lijkt Digital Homicide nog een stapje verder te gaan en het niet langer alleen op Sterling te hebben gemunt, maar ook op 100 Steam gebruikers waarvan de identiteit onbekend is. Ook hun commentaar zou bij de Romine broers in het verkeerde keelgat zijn geschoten, waardoor ze hen nu dus ook aanklagen. In totaal willen ze 18 miljoen dollar. Valve wordt overigens ook in het verhaal betrokken, want Digital Homicide wil laten afdwingen dat Valve de persoonlijke informatie van de Steam gebruikers in kwestie moet onthullen in het kader van de aanklacht.

Intussen vraagt iedereen zich af wat Digital Homicide precies wil bereiken. Een mogelijke verklaring is dat de Romine broers hun tegenstanders gewoon willen intimideren, aangezien ze in een feitelijke rechtszaak vermoedelijk amper een poot hebben om op te staan.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=QKqxAFHqQ7k[/embedyt]

Reageer je gek

Check ook

Beveiligingslek ontdekt in Fortnite

Ethische hackers van cybersecuritybedrijf Check Point hebben een stevig beveiligingslek on…