Home Gamenieuws eBay pakt woekerprijzen SNES Mini aan
Gamenieuws - 6 juli 2017

eBay pakt woekerprijzen SNES Mini aan

Nintendo had een mooi succesje behaalt met de NES Mini. Echter gold dat niet alleen voor Nintendo. De weinige aantallen die zijn gemaakt werden tegen woekerprijzen doorverkocht. Helaas gebeurt dit nu ook weer met de SNES Mini. Flink wat pre-orders worden nu al op eBay aangeboden. Normaal kost het rond de €80, maar er zijn bedragen bekend op eBay tot €300.

Wie snel veel pre-orders kan plaatsen, kan zo dus gouden zaken doen, maar de praktijk is natuurlijk wel een doorn in het oog van oprechte fans. Daarom trachten verschillende partijen actie te ondernemen. Zo wordt het aantal toegelaten pre-orders per klant bij verschillende winkels beperkt tot één. Bij eBay dan weer lijken ze de aanbiedingen van SNES Mini pre-orders effectief offline te halen, al is dat voor een stuk wel dweilen met de kraan open aangezien er elke dag opnieuw aanbiedingen worden geplaatst.

Bij eBay hebben ze een regel ingevoerd waardoor je geen pre-order items mag aanbieden als de items in kwestie niet binnen de 30 dagen verzonden kunnen worden. Momenteel is het met andere woorden dus nog te vroeg om de SNES Mini op eBay te plaatsen, aangezien de console pas eind september verschijnt. Uiteindelijk is dit echter eerder uitstel dan afstel, want mogelijk duiken eind augustus weer heel wat pre-order aanbiedingen op.

Uiteindelijk speelt in dit alles natuurlijk ook het spel van vraag en aanbod. Wat dat betreft is het eigenlijk vooral Nintendo zelf dat als enige een doortastende oplossing voor dit hele probleem kan brengen, namelijk door zelf voldoende aanbod te voorzien.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …