Home Gamenieuws FlightSim ontwikkelaar installeerde malware op pc’s van spelers
Gamenieuws - 23 februari 2018

FlightSim ontwikkelaar installeerde malware op pc’s van spelers

FlightSimLabs, een studio die add-ons ontwikkelt voor de flight sim games van andere bedrijven, wordt ervan beschuldigd malware te hebben geïnstalleerd op de pc’s van hun spelers. De malware in kwestie zou in staat zijn gebruikersnamen en wachtwoorden te ontfutselen.

De code in kwestie, die geïnstalleerd zou worden als “test.exe” via de A320 module (waarbij gebruikers gevraagd wordt hun anti-virus uit te zetten), werd enkele dagen geleden ontdekt en zou FlightSimLabs in staat stellen om gebruikersnamen en wachtwoorden te ontfutselen via de Chrome-browser van pc’s waarop de code geïnstalleerd is. Natuurlijk stelt dit FlightSimLabs niet in een goed daglicht en dus werd snel gereageerd. De studio ontkende het gebruik van de code niet, maar stelde wel dat de code enkel bedoeld is om de strijd aan te gaan met piraterij. De code zou immers maar in actie schieten wanneer gedetecteerd wordt dat er gebruik wordt gemaakt van een illegale versie van de game software van FlightSimLabs.

Velen zijn echter niet tevreden met die uitleg. Feit blijft immers dat klanten, ook zij die gewoon netjes betaalden voor hun content, code op hun pc geïnstalleerd kregen die in staat is om wachtwoorden te ontfutselen, en dat zonder hun medeweten, waardoor het effectief om malware gaat. Zelfs als de code enkel geactiveerd wordt bij illegale software, is er nog steeds het risico dat andere partijen, zoals hackers, de code misbruiken.

Bij FlightSimLabs lijken ze inmiddels in te zien dat het gebruik van deze code allerminst goede publiciteit oplevert. Er wordt redelijk uitvoerig gecommuniceerd over wat de bedoeling was van de code en hoe de code precies werkte, maar voor velen is dat natuurlijk geen geruststelling. Inmiddels is dan ook al een nieuwe versie van de A320 module gelanceerd, deze keer zonder de malware. FlightSimLabs verontschuldigt zich ook uitvoerig en zegt dat het in de toekomst nooit nog een dergelijke code zal gebruiken.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …