Home Gamenieuws Geen illegale keys meer bij Ubisoft
Gamenieuws - 26 januari 2015

Geen illegale keys meer bij Ubisoft

Verschillende gebruikers melden dat hun digitale pc-versie van Far Cry 4 verwijderd is van hun Uplay account. Het gaat telkens om digitale versies die zijn gekocht via een third-party retailer, veelal G2Play en G2A. Games die via bijvoorbeeld Green Man Gaming werden gekocht, zouden niet verwijderd zijn. Veel uitleg van Ubisoft zelf is er niet. Volgens hen is het beste dat de gamers contact opnemen met de retailer waar ze hun key hebben gekocht om na te gaan waarom hun key is ingetrokken.

Sowieso hebben G2Play en G2A geen al te goede reputatie wat de verkoop van keys voor pc-games betreft. Zo is bekend dat er via de sites keys verkocht werden die eerst goedkoper werden aangeschaft, bijvoorbeeld via een Humble Bundle voor het goede doel. Ook werden al game keys verkocht zonder toestemming van de uitgever van de game en er werd ook al gesuggereerd dat sommige keys die verkocht werden eerst gestolen waren.

De kans is dus reëel dat de digitale versies van Far Cry 4 verwijderd worden omdat ze het voorwerp uitmaken van een of andere “illegale” activiteit, maar veel duidelijkheid daarover is er dus niet. De gedupeerden vinden het sowieso onzin. Ze werden namelijk niet persoonlijk op de hoogte gebracht en daarnaast is het ook echt de vraag of zij gestraft moeten worden voor de fouten van een third-party retailer.

1 reactie

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …