Home Gamenieuws Grand Theft Auto V mag toch mods hebben
Gamenieuws - 8 mei 2015

Grand Theft Auto V mag toch mods hebben

Er waren onlangs meldingen dat mensen die singleplayer mods gebruikten in Grand Theft Auto V uit de game werden getrapt omdat het tegen de regels zou zijn van Rockstar. Er kwam wel wat protest op en dus heeft Rockstar besloten om korte metten te maken met de geruchten en de twijfel door een officiële mededeling naar buiten te brengen.

“We hebben de creatieve inspanningen van de mod community op pc altijd gewaardeerd en we kunnen ons nog altijd de geweldige zombie invasion-mod en de GTA map mod voor GTA IV levendig herinneren. Om duidelijk te zijn: ons modbeleid is niet veranderd en is hetzelfde als bij GTA IV. Recente updates voor de pc-versie van GTA V hebben als ongewenst effect gehad dat sommige singleplayer mods onspeelbaar werden. Dit was niet doelbewust, niemand werd voor die singleplayer mods geband en je hoeft niet te vrezen voor een ban als je enkel maar singleplayer mods gebrikt. Onze focus is om GTA Online te beschermen tegen mods die spelers een oneerlijk voordeel kunnen geven of die de gameplay kunnen beïnvloeden. Omdat game mods standaard “niet toegelaten” zijn, kan het dus ook zijn dat technische updates ze onspeelbaar maken, dat deze mods de game onstabiel maken of op andere manieren negatief kunnen beïnvloeden”, stelt Rockstar.

Met andere woorden: de ontwikkelaar laat singleplayer mods wel toe, maar zal nog altijd optreden bij GTA Online mods en staat niet in voor de gevolgen (en goede werking) van eventuele mods die ook in multiplayer werken.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …