Home Gamenieuws GTA V heeft record: meest winstgevende product ooit
Gamenieuws - 12 april 2018

GTA V heeft record: meest winstgevende product ooit

Dat GTA V en het daarbij horende GTA Online een goudmijn zijn, is al lang duidelijk, maar de game blijkt ook het meest winstgevende entertainment product ooit te zijn. Sinds de release in september 2013 werden van GTA V al zo’n 90 miljoen exemplaren verkocht, waardoor het op de derde plaats staat van meest verkochte games. Op éde tweede plaats staat Minecraft met 144 miljoen verkochte stuks en bij Tetris, de nummer één, staat de teller op 170 miljoen als je de verschillende ports voor mobiele telefoons en dergelijke meerekent.

GTA V als game is natuurlijk wel duurder om aan te schaffen dan Minecraft en Tetris, waardoor de prestatie van GTA V qua verkoop eens zo indrukwekkend is, ook al omdat de game nog steeds goed verkoopt, zoveel jaar na release. Het succes van GTA V heeft dan ook al de nodige centjes opgeleverd. Voor de ontwikkeling van de game werd een budget van 265 miljoen dollar voorzien, maar inmiddels heeft de game al 6 miljard dollar opgeleverd.

Hiermee is GTA V het meest succesvolle op zichzelf staande entertainment product ooit wat winst betreft. Geen andere game, film, boek of wat dan ook komt in de buurt. Ter vergelijking: Avatar, een van de meest succesvolle films ooit, leverde “slechts” 2,8 miljard dollar op en ook de meest succesvolle Star Wars films komen niet in de buurt van die 6 miljard dollar.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …