Home Gamenieuws GTA V krijgt de schuld van snelheidsbekeuring
Gamenieuws - 15 februari 2018

GTA V krijgt de schuld van snelheidsbekeuring

Het is alweer een tijdje geleden dat games nog eens de schuld voor iets kregen. Gelukkig is er William Whitmore, een 28-jarige uit Coventry (UK) die onlangs op de vlucht ging voor de politie. Die merkte rond 2 uur ‘s nachts dat de man wat vreemd reed en bovendien waren er wat problemen met zijn lichten, dus wilde men hem aan de kant zetten. Daarop besloot Whitmore echter om gas te geven, waardoor hij met een snelheid van 55mph (88,5km/u) door een buurt reed waar je maar 30mph (48km/u) mag. In de uitgaansbuurt moesten mensen aan de kant springen om niet omver gereden te worden.
Zijn avontuur heeft Whitmore uiteindelijk een gevangenisstraf van 4 maanden opgeleverd, zij het met 12 maanden uitstel. Daarnaast mag hij een jaar niet rijden, moet hij een boete van omgerekend ongeveer 670 euro betalen en wordt er een rehabilitatie activiteit voorzien.
De advocaat van Whitmore benadrukt dat hij doorgaans geen vlieg kwaad zou doen, maar dat hij wel een erg verlegen en nerveus is. Daardoor zou hij ook snel panikeren, waardoor hij op de vlucht ging voor de politie. Zelf liet Whitmore weten dat hij eerder die avond football had gekeken en GTA had gespeeld, en dat hij daardoor “gehypnotiseerd” was.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …