Home Gamenieuws Minecraft geeft snapshot af met pure liefde
Gamenieuws - 1 april 2015

Minecraft geeft snapshot af met pure liefde

Sinds vandaag is  Minecraft veranderd in een Walhalla voor liefjes. Met update 1.10 (1.09 is overgeslagen wegens het uitkomen van Windows 10) kunnen spelers aan de slag in een veel minder vijandelijke wereld dan ze gewend zijn. Zo wordt er een ‘love meter’ toegevoegd die zich verder vult naar mate je anderen helpt, worden vleermuizen tot wel 20 procent schattiger en blijken Creepers best prima wezens te zijn naarmate je ze beter leert kennen.

Niet alleen de oorspronkelijke bewoners (voortaan ‘Inhabitants’ in plaats van ‘Monsters’) gaan erop vooruit, ook de speler krijgt het beter dan voorheen. Lava is veranderd in gesmolten kaas, regen is verwijderd omdat het spelers van streek maakte en alle grotten zijn van tevoren streng gecheckt door het Mincraft Safety Committee, opdat spelers geen gevaar lopen. Dit is slecht een handjevol liefdevolle aanpassingen die de update brengt. Voor de volledige lijst kun je terecht op de site van Mojang. Of op Minecraftkrant.

Ook gelijkheid staat bij deze update hoog in het vaandel. Met de nieuwe Equaltity Policy van Minecraft streeft men naar gelijkheid en wil dat iedereen zich even (on)gelukkig voelt. Dit geeft met ook als reden dat er geen screenshots van de update verschenen zijn, want stel dat iemand ze niet konden vinden en ze dus niet zag?

Hieronder wat shots:

 

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …