Home Gamenieuws Nederlands video game model Stefanie Joosten op Dutch Comic Con
Gamenieuws - 11 februari 2016

Nederlands video game model Stefanie Joosten op Dutch Comic Con

De Nederlandse Stefanie Joosten. Een naam waar je waarschijnlijk niet echt van hebt gehoord. Toch heeft zij een gigantische invloed op de game-industrie. Binnenin die wereld is ze dan ook een waar fenomeen. Stefanie komt dan ook speciaal voor Dutch Comic Con vanuit haar workstation Japan naar Utrecht om haar Nederlandse fans te ontmoeten. De Roermondse Stefanie was al sinds jonge leeftijd geïnteresseerd in de Japanse cultuur. Ze besloot om een jaar lang in Kyoto Japanse taal en cultuur te gaan studeren. Tijdens haar studies kwam ze in contact met verschillende modellenbureaus want haar westerse look viel in Japan erg in de smaak. Omdat het land van de sushi, rare filmpjes, idiote tv en Takeshi’s Castle haar zo goed beviel, besloot ze om permanent naar Tokyo te verhuizen.

Als ervaren gamer was het model helemaal enthousiast toen de video game ontwikkelaar Hideo Kojima haar in 2015 koos als visueel model en voice-over voor Quiet, het centrale vrouwelijke personage in de game Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Sinds haar modellenwerk en rol als Quiet verblijft Stefanie dus in Japan. Model staan voor game personages is haar zo goed bevallen, dat zij dit zeker vaker wil doen. “Ik denk dat games steeds realistischer zullen worden. Het leuke is dat je heel veel met games kunt doen. Meer dan wat je met een film zou kunnen, vanwege het interactieve element. Een speler maakt immers keuzes en als gevolg daarvan gebeurt er iets in een game, dus vergeleken met films zijn games veel diepgaander en uitgebreider. Dus ik sta er zeker voor open om opnieuw in een game te spelen!” zei Stefanie in een interview met XGN.

In januari kondigde ze op haar facebookpagina aan dat ze deelt uitmaakt van de cast in de animatiefilm Implosion: Zero_Day, een Kickstarter filmproject gebaseerd op de gelijknamige game. Stefanie Joosten zal beide dagen aanwezig zijn op de tweede editie van Dutch Comic Con. Die zal plaatsvinden op 26 en 27 maart 2016 in de Jaarbeurs te Utrecht. Er zijn inmiddels al aankondigingen gedaan van sterren uit Game of Thrones, The Power Rangers, Gotham en Star Wars die aanwezig zullen zijn. Kaarten voor Dutch Comic Con zijn beschikbaar via www.dutchcomiccon.com/kaarten en kosten €20 per dag of €35 voor een weekend ticket.

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …