Home Gamenieuws Nintendo CEO Satoru Iwata overleden
Gamenieuws - 13 juli 2015

Nintendo CEO Satoru Iwata overleden

Nintendo laat ons vandaag redelijk onverwacht weten dat de president van het bedrijf, Satoru Iwata, op zaterdag 11 juli op 55-jarige leeftijd overleden is. Eerder werd al bekend dat hij een gezwel had aan zijn galblaas. De behandeling zorgde ervoor dat hij niet op de E3 aanwezig kon zijn. Hij leek te herstellen, maar uiteindelijk is de tumor hem dus toch fataal geworden.

Satoru Iwata begon in 1983 bij Nintendo te werken en werd al snel aanzien als een geniale programmeur. Op 31 mei 2002 nam Iwata het roer over van voormalig president Hiroshi Yamauchi. Iwata was verantwoordelijk voor een drastische ommekeer bij Nintendo en het succes van de Nintendo DS en Nintendo Wii.

Het overlijden doet nu natuurlijk heel wat vragen rijzen, zoals wie de taak van Iwata zal overnemen en hoe de toekomst er nu uit zal zien voor Nintendo. Op die vragen zullen ongetwijfeld nog antwoorden komen, maar nu is het eerst nog tijd om even stil te staan bij het heengaan van een voor velen belangrijke man achter hun geliefde hobby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook

Nintendo Switch Fortnite bundel aangekondigd

Nintendo heeft aangekondigd dat op 5 oktober een nieuwe Nintendo Switch bundel wordt gelan…