Home Gamenieuws Oculus Rift krijgt een flinke korting
Gamenieuws - 3 maart 2017

Oculus Rift krijgt een flinke korting

Facebook en Oculus VR hebben een prijsdaling doorgevoerd voor de Oculus Rift. Die kost voortaan geen 599 dollar meer maar wel 499 dollar. Ook de prijs van de Touch controllers is verlaagd, van 199 dollar naar 99 dollar. De prijs van de Oculus Sensor dan weer daalt van 79 dollar naar 59 dollar.

Een Oculus Rift + Touch controllers heb je nu dus voor 598 dollar, wat met 200 dollar minder al bij al toch een iets aantrekkelijker prijskaartje is dan voorheen. Voor ons blijft het jammer genoeg wel nog steeds een prijzig beestje. In het begin kostte de Oculus Rift alleen, inclusief verzending, 799 euro. Nu hebben we voor 708 euro de Oculus Rift + Touch controllers.

Een reden voor de prijsdaling werd niet gegeven, maar volgens Oculus VR is dit pakketje nu de goedkoopste manier om het potentieel van VR op pc ten volle te beleven. Sowieso wil men met de prijsdaling natuurlijk meer volk aan een Oculus Rift helpen, wat volgens sommigen betekent dat de verkoop voorlopig tegenvalt. Ook wordt gespeculeerd dat de prijs bewust verlaagd is om nog snel een boost te geven aan de verkoop, voor het geval een rechter de verkoop zou stilleggen op verzoek van ZeniMax.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …