Home Gamenieuws Ontwikkelaars halen spyware weg uit games na klachten
Gamenieuws - Gametech - 25 juni 2018

Ontwikkelaars halen spyware weg uit games na klachten

Er is onlangs wat ophef ontstaan rond Red Shell, een soort tracking software die aanwezig lijkt te zijn in verschillende pc-games. De software, die volgens sommigen gerust als spyware bestempeld kan worden, is bedoeld om na te gaan hoe effectief bepaalde reclame voor een bepaalde game is. Concreet gaat de software bijvoorbeeld na of een bepaalde game is aangeschaft nadat de koper een bepaalde advertentie heeft gezien of er zelfs op geklikt heeft. Verder houdt de software ook pc-gegevens van de speler bij, zoals resolutie, besturingssysteem, browser en meer.

Zuivere identificatiegegevens worden via Red Shell niet verzameld, maar de software wekt bij velen toch enige onrust. Toen via Reddit naar buiten kwam welke games er gebruik van maakten, werden de ontwikkelaars massaal aangespoord om Red Shell uit hun games te halen. Sommige developers hebben daar al gehoor aan gegeven, andere niet.

Red Shell is via een patch verwijderd uit The Elder Scrolls Online, Conan Exiles en nog enkele games. Ook uit Battlerite en Dead by Daylight zal de software binnenkort nog verwijderd worden. De makers van Civilization 6 en verschillende Total War games dan weer erkennen de vraag van de community, maar daar heeft men nog niet aangekondigd of men concreet iets zal doen.

Een lijst van alle games die Red Shell (nog) bezitten en de verdere opvolging van dit hele verhaal is te vinden via Reddit.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …