Home Gamenieuws Ophef verwacht rond School Shooter Game
Gamenieuws - Trailers - 24 mei 2018

Ophef verwacht rond School Shooter Game

Via Steam verschijnt binnenkort, op 6 juni, een game genaamd Active Shooter. Het spel is eigenlijk niets meer of minder dan een school shooting simulator. Je kan als speler niet alleen aan de slag als een SWAT-agent, maar ook als schutter zelf, waarbij je dus onschuldige mensen kan doodschieten.

Het hoeft niet gezegd dat deze game waarschijnlijk voor de nodige ophef zal zorgen, zeker gezien de VS recent weer het slachtoffer werd van een dodelijke school shooting en omdat het spel beschikbaar wordt gesteld via een populair platform als Steam. De makers benadrukken dat de game niet serieus genomen moet worden, maar de vraag is natuurlijk waarom men een dergelijke game überhaupt maakt. Het antwoord is simpel: snel geld verdienen met een controversiële game waar sowieso over gepraat wordt.

De makers van Active Shooter brachten eerder ook al games als Dab, Dance & Twerk en White Power: Pure Voltage uit. Games die zich louter omwille van hun onderwerp in de aandacht weten te werken dus en niet meteen omwille van hun kwaliteit. Het valt nog af te wachten of Valve de game op Steam zal laten staan.

De makers staten wel dit: Active Shooter is essentially a dynamic SWAT simulator in which dynamic roles are offered to players.

Reageer je gek

Check ook

Beveiligingslek ontdekt in Fortnite

Ethische hackers van cybersecuritybedrijf Check Point hebben een stevig beveiligingslek on…