Home Gamenieuws Pikachu officieel ambassadeur van Japan tijdens World Expo
Gamenieuws - 4 december 2017

Pikachu officieel ambassadeur van Japan tijdens World Expo

Tarō Kōno, de Japanse minister van Buitenlandse Zaken, heeft Pikachu benoemd tot ambassadeur voor het promoten van Osaka als organiserende stad voor de World Expo 2025. Ook Hello Kitty werd zo tot ambassadeur benoemd. De World Expo vindt om de vijf jaar plaatst en brengt heel wat landen samen rond een bepaald thema, bedoeld om na te denken over uitdagingen van de toekomst. De eerst volgende World Expo vindt tussen 20 oktober oktober 2020 en 10 april 2021 plaats in Dubai.

Voor de Olympische Spelen van 2020 lijkt bijvoorbeeld Mario een prominente rol te gaan spelen, net als vermoedelijk de rijke gamecultuur van Japan in het algemeen.oor de editie van 2025 zijn er vier kandidaten: Frankrijk, Japan, Rusland en Azerbeidzjan.

Om de kandidatuur van Japan en Osaka te promoten worden nu dus ook figuren als Pikachu en Hello Kitty ingeschakeld. Het is alleszins niet de eerste keer dat Japan dergelijke culturele iconen inzet. Voor de Olympische Spelen van 2020 lijkt bijvoorbeeld Mario een prominente rol te gaan spelen, net als vermoedelijk de rijke gamecultuur van Japan in het algemeen.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …