Home Gamenieuws Pikachu officieel ambassadeur van Japan tijdens World Expo
Gamenieuws - 4 december 2017

Pikachu officieel ambassadeur van Japan tijdens World Expo

Tarō Kōno, de Japanse minister van Buitenlandse Zaken, heeft Pikachu benoemd tot ambassadeur voor het promoten van Osaka als organiserende stad voor de World Expo 2025. Ook Hello Kitty werd zo tot ambassadeur benoemd. De World Expo vindt om de vijf jaar plaatst en brengt heel wat landen samen rond een bepaald thema, bedoeld om na te denken over uitdagingen van de toekomst. De eerst volgende World Expo vindt tussen 20 oktober oktober 2020 en 10 april 2021 plaats in Dubai.

Voor de Olympische Spelen van 2020 lijkt bijvoorbeeld Mario een prominente rol te gaan spelen, net als vermoedelijk de rijke gamecultuur van Japan in het algemeen.oor de editie van 2025 zijn er vier kandidaten: Frankrijk, Japan, Rusland en Azerbeidzjan.

Om de kandidatuur van Japan en Osaka te promoten worden nu dus ook figuren als Pikachu en Hello Kitty ingeschakeld. Het is alleszins niet de eerste keer dat Japan dergelijke culturele iconen inzet. Voor de Olympische Spelen van 2020 lijkt bijvoorbeeld Mario een prominente rol te gaan spelen, net als vermoedelijk de rijke gamecultuur van Japan in het algemeen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check ook

Ongeopende Pokémon kaarten verkocht voor 56.000 dollar

In de VS is bij een veiling maar liefst 56.000 dollar betaald voor Pokémon kaarten. Wel ni…