Home Gamenieuws Playstation 4.5 heeft codenaam NEO, bevat tal van upgrades
Gamenieuws - 21 april 2016

Playstation 4.5 heeft codenaam NEO, bevat tal van upgrades

De geruchten rond een PlayStation 4.5 gaan al even mee, maar 100 % uitsluitsel is er nog niet. Echter, de hoeveelheid geruchten doet wel suggereren dat er wel iets van klopt, al blijft het afwachten tot Sony zelf iets bevestigt. Deze keer heeft Giantbomb extra informatie kunnen bemachtigen waaruit blijkt dat de console meer kracht in huis heeft.

De console, die als codenaam NEO meekrijgt blijkbaar, zou een betere CPU, betere GPU en meer RAM bevatten dan de basisconsole. Volgens diens anonieme bronnen en verkregen documenten zouden alle PS4-games vanaf oktober 2 “modes” bevatten, namelijk een gewone mode voor de bestaande PS4-modellen en een “NEO” mode die dan gebruik maakt van de bijkomende kracht van de console. Zo kan men betere framerates afleveren en zelfs 4K afleveren indien gewenst. Een betere framerate is blijkbaar een vereiste voor Sony als er een NEO-mode in de game verwerkt zit.

Echter, om te vermijden dat een deel van de community wordt buitengesloten, heeft men wel verboden om NEO-only games te maken en mag de NEO-mode ook geen extra features bevatten die niet in de basismode zitten. Men wil dus wel vermijden dat de community gedwongen wordt om over te schakelen om bepaalde games te kunnen spelen.

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …