Home Gamenieuws Politie zet straat in Antwerpen af om Pokémon Go
Gamenieuws - 27 juli 2016

Politie zet straat in Antwerpen af om Pokémon Go

Het is intussen duidelijk dat iedereen een graantje wil meepikken van het Pokémon GO succes. Zo ook Unizo, de vereniging van zelfstandige ondernemers, dat vandaag in de Kammenstraat in Antwerpen een Pokémon evenement organiseert om de lokale winkels een steuntje in de rug te geven. In de straat bevinden zich namelijk twee PokéStops, waar Unizo de nodige Lures bij activeert zodat niet alleen extra Pokémon maar ook extra Pokémon GO spelers worden aangetrokken.

De actie mist zijn effect alvast niet: heel wat Pokémon GO spelers zakten af naar de Kammenstraat, maar of de locale winkels daar ook van profiteren valt te betwijfelen. De Pokémon GO spelers zijn er immers gewoon om Pokémon te vangen, niet om te winkelen, en wie er wel is om te winkelen keert vermoedelijk al snel weer huiswaarts omdat het er inmiddels zo druk is.

Het is er haast over de koppen van Pokémon GO spelers lopen en om de veiligheid te kunnen garanderen heeft de politie van Antwerpen dan ook beslist om de straat af te zetten voor verder verkeer. De Kammenstraat is namelijk een smalle eenrichtingsstraat, wat met zoveel volk al snel problemen kan opleveren. De politie was trouwens op de hoogte van het evenement, dus er werd sowieso al een extra oogje in het zeil gehouden. De politie roept wel op om, zelfs als het zo druk is, de verkeersregels te blijven respecteren, voor ieders veiligheid.

26f171e9c2e02968fbe095421779c95b 34aa1cf1e1bb769e0ca7240e0b9f554d 92d1ee97bb818247039fd9c202cd329b

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …