Home Gamenieuws PS4 Neo dit jaar nog
Gamenieuws - 21 juni 2016

PS4 Neo dit jaar nog

Bij Digital Foundry, gelinkt aan Eurogamer en toch niet de eerste de beste, hebben ze van verschillende bronnen vernomen dat de PS4 Neo, een krachtigere versie van de PS4 die onlangs door Sony bevestigd werd, dit jaar nog wordt gelanceerd. Eerdere geruchten over de console hadden het over een release in de lente van 2017.

Veel meer informatie geeft Digital Foundry niet, dus verder is het vooral speculeren geblazen. Zou het kunnen dat Sony de release van de PS4 Neo vervroegt om een jaar voor de Xbox One Scorpio te lanceren en wat uit het vaarwater van de Nintendo NX te blijven? Heeft de release van PlayStation VR in oktober er iets mee te maken? Is het wel verstandig om twee nieuwe stukken hardware met een stevig prijskaartje in dezelfde eindejaarsperiode te lanceren? Hoe verhoudt de PS4 Neo zich tegenover de Xbox One S en de Xbox One Scorpio, de ene eigenlijk een Xbox One Slim met ondersteuning voor 4K-media en de andere de “krachtigste console ooit” volgens Microsoft?

Zoals gezegd veel vragen en speculaties, maar op echte antwoorden blijft het voorlopig nog even wachten. Indien de PS4 Neo inderdaad dit jaar nog gelanceerd wordt, dringt een onthulling in de loop van de komende maanden zich natuurlijk wel op.

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …