Home Gamenieuws PS4 Slim heeft 5Ghz Wifi
Gamenieuws - 31 augustus 2016

PS4 Slim heeft 5Ghz Wifi

De PS4 Slim lijkt niet alleen een ander, kleiner design dan de huidige PS4 te hebben, ook qua features zouden er wat verschillen zijn en dat in positieve zin (ook al is de optische audio out port weggehaald). De PS4 Slim is namelijk al in het wild gespot en daaruit blijkt nu dat de nieuwe versie van de console 5Ghz Wifi zou ondersteunen, terwijl de huidige PS4 slechts 2.4Ghz ondersteunt.

Natuurlijk verkiezen gamers doorgaans nog steeds gewoon internet via een kabel, omdat dat doorgaans het meest stabiele en snelle internet levert, maar als dat niet lukt, is niet 5Ghz Wifi vaak de volgende optie, indien mogelijk. Veel routers ondersteunen tegenwoordig 5Ghz, zeker wanneer ze zich ook op gamers richten, en dus was het wat vreemd dat de PS4 nog geen 5Ghz ondersteunde. Daar zou nu dus echter verandering in komen met de PS4 Slim. De oudere PS4-modellen blijven natuurlijk wel hangen op 2.4Ghz.

Hieronder zie je het statusscherm van de internetverbinding van de PS4 Slim. De “Wifi Frequency Band in Use” is nieuw en zou op zich een vreemde melding zijn als er niet meer dan één frequentie ondersteund zou worden. In de handleiding worden dan ook zowel 2.4Ghz als 5Ghz vermeld.

Natuurlijk is de PS4 Slim officieel nog niet onthuld dus tot dan blijft enige voorzichtigheid geboden, maar de afgelopen dagen is wel redelijk duidelijk geworden dat de gelekte PS4 Slim “the real deal” is en ook deze informatie over de Wifi frequentie is zo goed als zeker correct. Op 7 september zou de PS4 Slim, evenals waarschijnlijk de PS4 Neo, officieel aangekondigd worden.

d06d3f3ac7d41ec5363f2bbf11b836ed
Klik op de afbeelding om het helemaal te zien!
fc92977a2831c7f73b7a98dd6099b04c
Klik op de afbeelding om het helemaal te zien!

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …