Home Gamenieuws Rechtbank oordeelt dat 16-jarige geen gewelddadige games mag spelen
Gamenieuws - 1 maart 2018

Rechtbank oordeelt dat 16-jarige geen gewelddadige games mag spelen

In de VS heeft een rechter een ietwat opmerkelijke uitspraak gedaan. Een 16-jarige jongen mag van de rechter namelijk geen gewelddadige games meer spelen, nadat hij ermee gedreigd had een school shooting te houden.

De jongen in kwestie zou zich blijkbaar geërgerd hebben aan de vele online discussies aangaande school shootings de laatste tijd. Blijkbaar was er ook een dreiging geuit tegen zijn eigen school, waardoor twee campussen tijdelijk gesloten werden, en waardoor heel wat mensen uit zijn omgeving het erover hadden. Omdat hij al die discussies beu was, postte hij via Snapchat een clip van zichzelf waarin te zien is hoe hij een gewelddadige game speelt. De boodschap die erbij kwam was “jullie moeten allemaal eens zwijgen over school shootings of ik zal er eens eens doen.”

Een dergelijke dreiging is natuurlijk niet al te slim, zeker niet wanneer recent nog 17 mensen om het leven kwamen bij een school shooting. De tiener werd dan ook voor de jeugdrechter gebracht. Zijn verdediging argumenteerde dat het om een grap ging, al werd wel erkend dat het een wansmakelijke grap was. In het huis van de jongen werden geen wapens gevonden en zijn ouders vertelden dat ze ook geen wapens in het huis hebben.

Ondanks die verdediging kwam de rechter toch met een reeks sancties. Zo krijgt de 16-jarige huisarrest voor onbepaalde tijd, moet hij zijn mobiele telefoon aan zijn ouders afstaan en mag hij geen gewelddadige games meer spelen. “Mario Kart mag je zoveel spelen als je wil,” vertelde de rechter nog. In hoeverre dit alles echt afgedwongen en gecontroleerd zal worden is natuurlijk nog maar de vraag. Ook is niet duidelijk of de rechter dit nu gewoon als straf oplegt om de jongen een lesje te leren voor zijn wansmakelijke grap, dan wel of er een verband wordt gezien tussen het spelen van gewelddadige games en school shootings of ander ongepast gedrag.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …