Home Gamenieuws Rekening van €4500 wegens gamen in buitenland
Gamenieuws - 4 augustus 2016

Rekening van €4500 wegens gamen in buitenland

Je smartphone neem je doorgaans overal met je mee, ook naar het buitenland. Dat heeft natuurlijk zo zijn voordelen, maar ook nadelen, zeker wanneer je via je mobiele netwerk veel op het internet zit of gewoon veel data gebruikt. Zelfs kleine hoeveelheden data in het buitenland verorberen kunnen al een stevige rekening met zich meebrengen, hetgeen een Japanse atleet heeft mogen ondervinden.

Kohei Uchimura, een Japanse gymnast die al goed was voor 6 wereldtitels en 4 gouden medailles op de Olympische Spelen, zit momenteel al, net als heel wat andere atleten, in Brazilië, waar aanstaande zaterdag het startschot wordt gegeven voor de Olympische Zomerspelen Rio 2016. Zijn teamgenoten hadden hem aangeraden om Pokémon GO eens uit te proberen en al snel was hij helemaal verkocht. Het mobiele dataverbruik in het buitenland echter zadelde hem al snel op met een rekening van ongeveer 4500 euro. Een van zijn teamgenoten liet weten dat Uchimura er tijdens de teammaaltijd wat bleekjes uitzag.

Gelukkig lijkt alles alsnog goed uit te draaien voor Uchimura. Zijn mobiele service provider liet hem retro-actief overstappen naar een speciaal dataplan dat ongeveer 27 euro per dag kost. Nog steeds niet al te goedkoop, maar wel al aanzienlijk goedkoper dan het tarief waaraan hij voorheen data gebruikte. Misschien toch maar ergens Wi-Fi zoeken dan of een lokale provider zoeken?

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …