Home Gamenieuws Schutter schiet bij een Madden Tournament in Jacksonville
Gamenieuws - 27 augustus 2018

Schutter schiet bij een Madden Tournament in Jacksonville

Er zouden 5 dode en 11 gewonden zijn waaronder de schutter zelf.

^ Dit zijn 2 streamers die ook werden getroffen door de schutter.

Er heeft een schiet incident plaats gevonden in de stad Jacksonville, gelegen in het Amerikaanse staat Florida, heeft paar dagen geleden iemand met een wapen geschoten in de zogeheten GLHF Game Bar. Het vuur werd geopend door de 24-jarige David Katzterwijl terwijl er een Madden NFL 19-plaatsingstoernooi in volle gang was, wat toevallig ook op twitch live uitgezonden werd.

Lokale autoriteiten zaten erg op de vermeende aanslag, maar vooralsnog weten zij niet hoeveel dode er zijn gevallen en het kan alleen maar oplopen.
Wel is zeker dat het hier om meerdere slachtoffers zou gaan waarvan 1 zwaar gewond.

De politie van Jacksonville in Florida heeft het gebied rondom het restaurant voorlopig als onveilig en gevaarlijk verklaard. De schutter zou zelfmoord hebben gepleegd na het schiet-incident om te zorgen dat hij niet gepakt kon worden door de lokale autoriteiten.

“O F#ck! Waarmee heeft hij me beschoten?”

Onderstaande YouTube-video toont het moment waarop het vuur geopend werd, al is zelf weinig te zien van de schutter. Wel laat de opgenomen geluid zeker twaalf schoten horen en is vluchtig te zien hoe een laser-stip over de trui van een van de spelers beweegt.
Ook hoor je ze schreeuwen: (vrij vertaalt) “O F#ck! Waarmee heeft hij me beschoten?” en hoor je heel veel geschreeuw van gamers die geraakt werden door één of meerdere kogels, ook zou hij achteruit zijn gelopen tijdens dat hij had geschoten.
Er zouden 5 doden en 11 gewonden zijn gevallen tijdens deze actie omdat volgens getuigen, hij had verloren met een potje van de game.

Let op, deze beelden zijn mogelijk erg schokkend: KLIK HIER VOOR DE VIDEO

Ook is de verdachte inmiddels bekend bij de lokale autoriteiten. Het gaat hier om een blanke man, Het gaat om de de 24-jarige David Katzterwijl.
Naar verluidt handelde de hij alleen en doodde hij zichzelf na afloop van de schietpartij.

 ^ Dit is de 24 jarige David Katzterwijl voordat hij het vuur opende.

Kijkers die naar de livestream keken op twitch plaatste deze berichten in de livechat:

0piranha0: shooting
patsfan0101: omggg
pavan530: What happened
thejtran2012: Is there a shooting?

EA heeft ook verschillende tweets geplaatst over deze tragische incident waaronder deze bericht waar EA steun betuigt aan de nabestaande en overlevende van de “aanslag”.
Deze afbeelding is een van de 3 tweets die EA momenteel geplaatst heeft op Twitter.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …