Home Gamenieuws Soundtrack GTA IV mogelijk ingekort
Gamenieuws - 11 april 2018

Soundtrack GTA IV mogelijk ingekort

Het ziet er naar uit dat GTA IV, dat in 2008 verscheen, binnenkort een deel van zijn soundtrack verliest. Bij Kotaku hebben ze namelijk vernomen dat licenties voor heel wat nummers vervallen op 26 april en dat ze bij Rockstar niet van plan zijn om die licenties te verlengen. Bijgevolg zouden de nummers in kwestie via een patch uit de game gehaald worden. Om welke nummers het gaat, is niet bekend, maar het zouden er “veel” zijn.

Ongebruikelijk is dit op zich overigens niet, maar het valt nog af te wachten hoe hard er zal geknipt worden in de soundtrack. Doorgaans is Rockstar weinig informatief over dergelijke patches. In 2014 bijvoorbeeld kwam uit het niets een patch die 17 nummers verwijderde uit de pc-versie van GTA: San Andreas. Daar werd toen niets over aangekondigd en spelers moesten het zelf ontdekken.

Kotaku heeft wel vernomen dat PS3-spelers de kans zouden krijgen om de nummers die verdwijnen digitaal te downloaden, vermoedelijk zodat ze alsnog in de game gebruikt kunnen worden. Of dit echt het geval zal zijn en hoe dit precies te rijmen valt met de verlopen licenties valt nog af te wachten. Het is voorts niet bekend of ook spelers op pc en Xbox 360 deze optie zullen krijgen.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …