Home Gamenieuws Spelers in EVE Online eren Stephen Hawking
Gamenieuws - 19 maart 2018

Spelers in EVE Online eren Stephen Hawking

Op 14 maart stierf debekende wetenschapper Stephen Hawking. De Britse natuurkundige, kosmoloog en wiskundige werd 76 jaar ondanks de neurologische ziekte ALS, die hem permanent aan zijn rolstoel bond. Ook spelers van het space MMO-spel EVE Online zijn in rouw en plaatsen beacons van licht doorheen de spelwereld, als hulde aan Hawking.
De beacons worden in EVE Online gebruikt om spelers toe te laten aan ‘warp speed’ te reizen. Wanneer zo’n beacon geplaatst wordt, komt er een enorme hoeveelheid licht vrij. De spelers plaatsen deze door het hele heelal als een symbool voor Hawking
Normaal gezien is het verschijnen van zo’n beacon niet zo fijn voor de speler die dit ziet. Het betekent namelijk dat een andere speler naar jouw deeltje van de kosmos onderweg is, wat vaak niet veel goeds voorspelt. De afgelopen dagen hebben ze echter een andere betekenis gekregen: hoop.
Naast het plaatsen van de beacons heeft één speler zich erop toegelegd te reizen naar Molea, een soort van ruimteschepenkerkhof in een uithoek van de wereld van EVE. Eenmaal daar aangekomen willen de aanwezige spelers een permanent symbool plaatsen voor Hawking.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …