Home Gamenieuws Steam-beleid aangepast door low-value russen? Maybe..
Gamenieuws - 18 december 2014

Steam-beleid aangepast door low-value russen? Maybe..

Misschien heb je er al iets over vernomen, misschien ook niet, maar de Russische munt, de roebel, is in vrije val. De munt wordt dus minder en minder waard, wat maakt dat de Russische economie nog meer onder druk wordt gezet. De dalende waarde van de roebel blijkt nu ook een effect te hebben op het beleid van Steam.

Concreet zou Steam het ruilen en schenken van games aan banden leggen, tenminste wanneer het gaat om een overdracht van een game uit een regio waar die game minder kost dan in de regio waarnaar de game verhuist. Voorheen werd een dergelijk region-lock al toegepast op vraag van bepaalde uitgevers, maar nu lijkt het dus algemeen te zijn ingevoerd.

Deze maatregel wordt natuurlijk genomen om misbruik tegen te gaan. Voorheen kon je immers in Rusland bijvoorbeeld goedkoop een game kopen, die je daarna met winst verkocht aan iemand in de VS, die de game dan evenwel nog steeds goedkoper krijgt dan wanneer die game in de VS zelf gekocht zou worden. Dat de Russische roebel nu een extreme duik maakt, zou het misbruik des te groter kunnen maken en vandaar dus deze maatregel, die wel enkel van toepassing is voor nieuwe aankopen en dus niet retro-actief wordt toegepast.

Vermoedelijk zal de maatregel ooki een impact hebben op websites die goedkoop Steam-games aanbieden, al zou die impact wel beperkt zijn. De maatregel lijkt immers niet van toepassing op gamecodes, maar sommige sites bieden ook goedkope gifts aan, dus daar zullen nu vermoedelijk wel problemen kunnen opduiken.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …