Home Gamenieuws Steam game blijkt cryptocurrency miner
Gamenieuws - 3 augustus 2018

Steam game blijkt cryptocurrency miner

Dat is weer een andere vorm van geld verdienen

Er is weer een game op Steam beland waar heel wat vragen bij te stellen zijn. De game in kwestie zou pc’s namelijk omtoveren in cryptocurrency miners en daarnaast zou er ook actief gefraudeerd worden met de item shop.

De game in kwestie heet Abstractism en is momenteel niet meer te koop via Steam. Het is een simpele platforming game waarvoor je normaal 0,99 euro moet neertellen, maar er was ook nog eens een korting toegepast waardoor je nog maar 0,39 euro betaalde.

Gebruikers van de game hebben opgemerkt dat hun CPU- en GPU-verbruik de hoogte in gaat tijdens het spelen van de game, en niet op een wijze die je zou kunnen verwachten wanneer je een game speelt. Volgens de makers van het spel is dit enkel het geval wanneer gebruikers de hoogste grafische settings gebruiken, maar dan nog lijkt het CPU- en GPU-verbruik erg hoog.

Tel hier nog eens verschillende viruswaarschuwingen bij, evenals aansporingen van de makers om de game zoveel mogelijk aan te laten staan (bv. omdat je dan meer item drops krijgt), en het lijkt de blauwdruk te zijn van een cryptocurrency miner, iets wat je liever niet onbewust op je pc hebt staan draaien omwille van allerlei redenen, waaronder energiekosten.

Hier blijft het echter niet bij. De game lijkt ook actief fraude te plegen wat items betreft. Zo zouden de makers artwork van Valve hebben gestolen om een van hun eigen items er te laten uitzien als een zeldzame Rocket Launcher van Team Fortress 2, die momenteel te koop wordt aangeboden voor meer dan 100 euro. Het artwork in kwestie werd al snel verwijderd, dus misschien was het stelen van Valve een brug te ver voor de makers.

Ook bij andere items die via de game werden aangeboden kunnen echter vragen worden gesteld. Los van het feit dat het eigenlijk slechts om icoontjes gaat waarvoor je meer dan 80 euro mag neertellen, neigen sommige afbeeldingen naar bv. antisemitisme.

Er is er dus weer eentje door de mazen van het net kunnen glippen, al is dat in het geval van Steam blijkbaar niet zo moeilijk. Inmiddels is de game wel al offline gehaald.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …