Home Gamenieuws Steam spreekt zwak refund beleid voor No Man’s Sky tegen
Gamenieuws - 31 augustus 2016

Steam spreekt zwak refund beleid voor No Man’s Sky tegen

Er circuleren al enkele dagen geruchten dat het bij onder meer Steam veel eenvoudiger is om een refund te krijgen voor No Man’s Sky dan voor heel wat andere games. Heel wat gamers dachten dan ook dat Steam gedupeerde gamers wilde helpen na de niet zo geslaagde lancering van No Man’s Sky en dus kreeg Steam flink wat aanvragen tot terugbetaling binnen, ook van gamers die al heel wat uurtjes in de game hebben gestoken. Ondanks de geruchten wil Steam nu duidelijk maken dat er geen speciale voorwaarden zijn en dat het normale beleid nog steeds van kracht is. Het heeft daarvoor zelfs een speciale melding gezet op de pagina van No Man’s Sky. Heel wat gamers die het spel meer dan twee uur hebben gespeeld, kregen trouwens al de melding dat ze hun geld niet moeten terug verwachten.

Het lijkt erop dat Steam werd overspoeld met zoveel refundtickets voor Sky No Man’s dat het een officieel bericht heeft gezet op de Steam Store-pagina van het spel dat er “geen speciale ontheffingen zijn, in tegenstelling tot wat verslagen op het internet kunnen doen geloven.”

Dat betekent niet dat je moet geen restitutie te vragen, echter, zoals Valve zelf opmerkt in het restitutiebeleid dat je altijd een terugbetaling ticket, zelfs als je buiten de regels valt, zou kunnen indienen. Refunds worden behandeld per geval. Hoewel schijnbaar volgens de meer recente rapporten, PlayStation 4 spelers meer terugbetalingen lijken te hebben gekregen dan die op Steam, ondanks de beruchte “geen restitutie” beleid van Sony.

nmsk

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …