Home Gamenieuws SteamSpy bijna platgelegd door EA-medewerker
Gamenieuws - 14 december 2017

SteamSpy bijna platgelegd door EA-medewerker

EA blijft pech hebben na de chaos van Star Wars Battlefront II. Een medewerker van EA wilde schijnbaar geen $10 neerleggen voor een exportfunctie van SteamSpy. SteamSpy haalt heel wat Steam data binnen en presenteert in keurige tabellen, en de persoon in kwestie besloot dan maar om een andere methode te gebruiken om aan de data te komen.

Bij SteamSpy merkten ze dat er een IP-adres was die elke dag opnieuw wat data wilde verzamelen door crawlers op de website los te laten. Hiermee kan je makkelijk bepaalde informatie verzamelen. Het probleem met zulke crawlers is echter dat ze nogal belastend kunnen zijn voor de website in kwestie, net als een DDOS-aanval. Dus ging er elke keer een DDOS warning af, wat natuurlijk opvalt.

Bij SteamSpy dachten ze aanvankelijk dat het misschien om een kleine indie studio ging die de data wilde binnenhalen, maar de logs toonden dat de activiteit van bij EA kwam. Nu is EA nogal gierig, maar dat zo’n groot bedrijf geen $10 neerlegt om een account te hebben bij SteamSpy is nogal raar.
Natuurlijk kan dit trouwens wel een stagiair zijn die iets niet wist en vooral niet hulp wilde vragen. Iemand van bij EA zelf wees er trouwens ook op dat er momenteel een hackathon aan de gang is bij EA, en dat mogelijk een van de deelnemers erachter zit.

Hoe dan ook: iemand bij EA wilde dus geen 10 dollar neertellen voor de extra functionaliteit om data te exporteren en die ironie is de gaming community niet ontgaan. Bij SteamSpy hebben ze inmiddels beslist om gebruikers met een EA e-mailadres tot het einde van het jaar een gratis Enthusiast account te geven.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …