Home Gamenieuws Streamer zet een swatting op zichzelf
Gamenieuws - 3 augustus 2015

Streamer zet een swatting op zichzelf

Een streamer genaamd Trick2G hield onlangs een livestream van 24 uur om het bereiken van 800.000 volgers te vieren. Het was een leuk feestje, uiteraard, met giveaways en allerlei gekkigheden, maar dat feestje werd aan het einde van de 24 uur plots verstoord door een fenomeen dat streamers al vaker heeft getroffen de afgelopen jaren: swatting.

Aanvankelijk waren de reacties wat je zou verwachten: “oh nee, niet opnieuw …”, maar al snel kwamen er heel wat kritische bedenkingen naar boven ook. Zo is het wel erg toevallig dat de livestream van 24 uur haast werd afgesloten door swatting, dus qua timing kan dat wel tellen. Bovendien lijkt de streamer net voor de inval even te lachen, zoals je hieronder kan zien. Vervolgens proberen om een van de agenten een mep te verkopen lijkt voorts ook niet zo realistisch, evenals het feit dat er blijkbaar maar twee agenten zijn, terwijl een SWAT-team normaal altijd uit minstens vier agenten bestaat, die meestal ook nog eens onherkenbaar zijn door een masker. Dat de eerste agent de streamer, een “verdachte” bij een inval, gewoon negeert en voorbij loopt, is voorts ook niet echt volgens het boekje.

Nog meer bewijs dat er iets niet klopte kwam er toen ontdekt werd dat een van de agenten in de loop van de 24 uur al eens in beeld was verschenen, namelijk om te helpen bij de technische opstelling van camera’s en dergelijke.

Kortom: alles wees erop dat deze swatting in scène was gezet en dat is inmiddels ook bevestigd door Trick2G zelf. Het is niet helemaal duidelijk of het de bedoeling was om mensen echt te laten geloven dat het echt was, dan wel om het bewust zodanig amateuristisch te houden zodat in principe duidelijk moest zijn dat het opgezet spel was.

Eén ding staat natuurlijk wel vast: Trick2G heeft er de nodige aandacht mee weten te krijgen, maar de kritiek op deze grap is niet mals. Heel wat mensen vinden het namelijk wansmakelijk om een ernstige zaak als swatting, waarbij streamers en andere mensen in het verleden effectief al hebben gevreesd voor hun leven toen de politie plots binnen viel, in scène te zetten en te gebruiken om wat extra aandacht te trekken.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …