Home Gamenieuws Telltale Games kapt ermee
Gamenieuws - 25 september 2018

Telltale Games kapt ermee

Afgelopen weekend ging er een schokgolf door de gamewereld toen bekend werd dat Telltale Games het werk neer zou leggen. Er kwamen berichten naar buiten rondom massale ontslagen als gevolg van een faillissement, wat later ook min of meer bevestigd werd.

In totaal zouden zo’n 250 mensen ontslagen zijn. Officieel blijven nog 25 mensen actief om de verplichtingen van Telltale tegenover aandeelhouders en partners te vervullen. Volgens bronnen betekent dit voornamelijk het afwerken van Minecraft: Story Mode voor Netflix. Andere projecten, zoals een tweede seizoen van The Wolf Among Us, zouden zijn geannuleerd. Ook het laatste seizoen van The Walking Dead zou niet meer afgemaakt worden. Deze week zou wel nog de tweede aflevering verschijnen, maar dat is het dan ook.

Er waren wat voortekenen om aan te nemen dat het niet zo goed ging met de studio. Met het eerste seizoen van The Walking Dead had Telltale een geweldige hit in handen, waardoor het kon investeren in meer ontwikkelingscapaciteit. Dat deed het ook, maar die investeringen resulteerden niet meer in een sterke verkoop. Te veel kosten en te weinig opbrengsten dus, waardoor je als bedrijf automatisch in de problemen komt. Eind 2017 was er al een stevige herstructurering en een overeenkomst met Netflix voor een Stranger Things game had extra geld binnen moeten brengen, maar blijkbaar heeft dit niet geholpen.

Telltale belooft in de loop van de komende dagen nog meer duidelijkheid te brengen omtrent de stand van zaken van bepaalde projecten, maar zoals gezegd melden onofficiële bronnen momenteel dat The Walking Dead: The Final Season niet meer wordt afgewerkt en dat alle andere projecten geannuleerd zijn, met uitzondering van Minecraft: Story Mode voor Netflix.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …