Home Gamenieuws Trusted Reviews betaalt 1 miljoen euro na lek Red Dead Redemption 2
Gamenieuws - 6 november 2018

Trusted Reviews betaalt 1 miljoen euro na lek Red Dead Redemption 2

Not-so-Trusted Reviews

Red Dead Redemption 2 is inmiddels gelanceerd, maar begin dit jaar nog wisten we haast niets over de game. In februari evenwel kwam website Trusted Reviews met gelekte informatie naar buiten, informatie die redelijk aannemelijk was en waar inmiddels ook heel wat van blijkt te kloppen. Take-Two en Rockstar echter waren niet blij met het lekken van die info en dus werd actie ondernomen.

Trusted Reviews, Take-Two en Rockstar zijn onderling tot een akkoord gekomen. De website zal namelijk ruim 1 miljoen euro storten aan drie goede doelen, gekozen door Rockstar. Het gaat om het American Indian College Fund, het American Prairie Reserve en het First Nations Development Institute.

Dat Trusted Reviews met het geld over de brug komt, doet vermoeden dat de informatie die de website had niet helemaal legaal verkregen werd, waardoor Take-Two de website voor de rechter zou kunnen slepen. Hoe de vork precies in de steel zit, is niet bekend, maar Trusted Reviews verwijderde de berichtgeving en liet weten dat het om vertrouwelijke informatie ging die nooit online gegooid had mogen worden.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …