Home Gamenieuws Valve blokkeert CS:GO en Dota 2 itemtrading in Nederland
Gamenieuws - 21 juni 2018

Valve blokkeert CS:GO en Dota 2 itemtrading in Nederland

De Nederlandse Kansspelautoriteit heeft in april een onderzoek naar lootboxen afgerond. 10 van de populairste games werden onderzocht en van 4 werd bevonden dat ze de Nederlandse gokwet overtreden. Een lijst van deze games is nooit vrijgegeven, maar de uitgevers werden wel even aangetipt. Er werd een regeling ingezet om in 8 weken (tot 20 juni 2018) de games aan te passen zodat ze wel weer onder de wetgeving vallen. Als dat niet gebeurde, dan kon de Kansspelautoriteit gigantische boetes opleggen of zelfs de verkoop verbieden.

Er is nu bekend geworden dat CS:GO en Dota 2 allebei games zijn die de wet overtreden. Valve kreeg een brief van de Nederlandse Kansspelautoriteit waarin werd gezegd werd dat de games moesten worden aangepast, maar hoe dat dan precies moest gebeuren, werd niet vermeld. Er werd wel verwezen naar het feit dat de games in kwestie in overtreding zijn omdat items uit lootboxen verhandelbaar zijn, waardoor ze een economische waarde krijgen in plaats van een fictieve.

Valve hoopt nog verder te kunnen praten met de Nederlandse Kansspelautoriteit, maar heeft voorlopig naar eigen zeggen geen andere keuze dan CS:GO en Dota 2 item trading te blokkeren voor gebruikers in Nederland.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …