Home Gamenieuws Wat moet je weten over de Windows 10 presentatie vanavond?
Gamenieuws - 21 januari 2015

Wat moet je weten over de Windows 10 presentatie vanavond?

Vanavond presenteert Microsoft om 18:00 Windows 10, de officiële opvolger van Windows 8. Xbox-baas Phil Spencer staat op het podium en MS heeft al meermaals aangegeven met game-nieuws te komen.

Normaal gesproken laten we dit soort presentaties over aan andere sites die er meer interesse in hebben, maar het lijkt er op dat vanavond ook een presentatie voor ons gaat worden. De presentatie begint om 18:00 lokale tijd, meekijken kan hier.

Vorige week zei Phil Spencer nog dat Windows 10 het beste besturingssysteem voor games ooit gaat worden. Spencer zei verder dat deze presentatie de eerste keer wordt dat het Xbox-team laat zien waar ze mee bezig zijn om gaming naar het Windows 10-besturingssysteem te brengen. Veel details zijn er nog niet, maar het is niet ondenkbaar dat Xbox One-functionaliteit naar de desktop komt.

Ook de allerhoogste pief bij Microsoft, Satya Nadella, deed een duit in het geruchten-zakje. Vlak voor de jaarwisseling knalde hij een tweet de lucht in met zijn favoriete Microsoft-dingetjes van 2014 waarin we onder andere Minecraft en de Master Chief Collection zien.

View image on Twitter

Dit zegt natuurlijk helemaal geen moer, maar met eerdere geruchten over een Master Chief Collection-port voor PC in het achterhoofd stemt het ons hoopvol. Het zou helemaal prachtig zijn als er een PC-versie van de Collection komt die cross-play heeft met de Xbox One-versie. Dat zou in ieder geval een goede verklaring zijn voor de matchmaking problemen.

DirectX

We verwachten vanavond ook nieuwe informatie over DirectX 12, de nieuwste generatie die 3D-toepassingen aanstuurt in Windows. DirectX 12 werd vorig jaar aangekondigd en we weten inmiddels dat deze versie 50% tot 70% efficiënter zal zijn dan zijn voorganger. DirectX 12 is onderdeel van Windows 10 en zal voor het eerst worden gebruikt in de PC games van dit najaar.

Mocht je nog meer willen weten, hou dan niet onze site, maar die van PU in de gaten. Die zitten er boven op.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …