Home Gamenieuws Weer twee aanklachten wegens Fortnite dansjes
Gamenieuws - 19 december 2018

Weer twee aanklachten wegens Fortnite dansjes

Eerder deze maand werd Epic aangeklaagd door rapper 2 Milly omdat zijn dansje zonder toestemming of compensatie in Fortnite werd verwerkt als emote. Hij krijgt nu navolging, want ook Alfonso Ribeiro en Russell Horning klagen Epic Games aan omdat hun dansjes zomaar werden gebruikt in Fortnite. Beiden worden vertegenwoordigd door hetzelfde advocatenkantoor als 2 Milly.

Alfonso Ribeiro kennen we natuurlijk als Carlton uit The Fresh Prince of Bel-Air, waarin hij zijn iconische “Carlton Dance”, die hij zelf bedacht, regelmatig opvoerde. Het is op dit dansje dat de “Fresh” emote van Fortnite gebaseerd is.

Russell Horning dan weer zal niet meteen een belletje doen rinkelen. Hij staat bekend als de “Backpack Kid”, de originele uitvoerder van de inmiddels iconische “Floss” dans, die zijn eigen leven is gaan leiden en nu onlosmakelijk verbonden is met Fortnite.

Of het tot een echte rechtszaak komt, valt nog af te wachten, en dan is het ook nog de vraag wie gelijk krijgt. Het is alleszins wel zo dat een dans in de VS sinds 1976 wel degelijk onder copyright kan vallen. Als Epic Games de zaak verliest, kan dit grote gevolgen hebben voor het bedrijf en Fortnite, evenals voor andere games die op een gelijkaardige wijze dansjes verkopen. De kans is dan ook reëel dat Epic zal proberen om buiten de rechtbank om tot een schikking te komen, zodat iedereen tevreden is.

Reageer je gek

Check ook

Kingdom Hearts VR Experience uitgesteld

Normaal zou een eerste van twee Kingdom Hearts VR Experiences op 25 december verschijnen, …