Gamenieuws

Nintendo werkt aan Mii-App voor smartphones en tablets

Iedereen weet dat het de laatste tijd niet zo goed gaat met Nintendo. De verkoopcijfers dalen en de concurrentie met andere consoles (XBOX, PlayStation) maar vooral met smartphones en tablets stijgt. Nintendo gaat daarom een smartphone-app ontwikkelen, waarmee je je Mii’s kunt bekijken en delen.

Wat is de Mii-app?

Mii’s zijn de grappige poppetjes, die je qua gezicht, kapsel en kledingstijl kunt aanpassen aan je eigen smaak. Je ziet de poppetjes terug in allerlei games op de Nintendo Wii en Wii U. Met de Mii-app kunnen spelers hun Mii-karakter aanpassen en delen op sociale netwerken. De app moet klaar zijn rond mei, als Nintendo de jaarcijfers presenteert.

Gaan er meer smartphone-apps komen?

Vorig jaar liet Nintendo-president Satoru Iwata weten dat hij best geïnteresseerd is in het maken van smartphone-apps, maar hij ziet het vooral als hulpmiddel om spelers te verleiden om op consoles te gaan spelen. Iwata is vooral van plan om meer mobiele games naar de Nintendo 3DS te brengen, zoals eerder al gebeurde met Puzzle & Dragons.De kans dat we de klassieke Nintendo-games op mobiele toestellen gaan terugvinden , is dus nog steeds niet zo groot. “De prijzen voor content gericht op smartphones en tablets dalen snel. Ik ben nog steeds op mijn hoede voor de categorie.”

Alex

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Registration

Forgotten Password??