Gamenieuws

Oculus Rift begin 2016 voor iedereen

Oculus VR, het bedrijf achter de Oculus Rift dat door Facebook werd overgenomen, heeft aangekondigd dat de consumentenversie van de virtual reality headset in 2016 beschikbaar zal zijn, al werd daarbij wel nog niet gezegd hoe groot de voorraad dan zal zijn en of de release dan wereldwijd is. Later dit jaar wordt het mogelijk om alvast een pre-order te plaatsen.

Er zijn niet veel details maar deze versie zou gebaseerd zijn op het Crescent Bay prototype. Wel zijn er natuurlijk nog extra verbeteringen aangebracht, zoals een beter trackingsysteem zodat zowel zittende als rechtopstaande ervaringen optimaal kunnen ondersteund worden. Ook aan het design zou nog wat gesleuteld zijn, zoals je hieronder kan zien.

Info over de hardware, software, input en meer zou in de loop van de komende weken volgen, zoals de technische specificaties die volgende week al uit de doeken zouden worden gedaan.

32a2a2f097beef2bad7c5b721e233932

69c794394a859bbed278ba8ffb034148

Alex

Reageer op dit artikel

3 Reacties op "Oculus Rift begin 2016 voor iedereen"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ruben Kwaaitaal
Gast

Ik ben benieuwd. Zelf heb ik met DK2.0 geklooid, dat was al tof.

maintenance
Lid

Wij ook, al kan het nog wel tegenvallen. Zeker voor langdurig gamen is het niet geschikt..

trackback

[…] als Dev-kit beschikbaar maar nu kun je hem zelf halen! We hadden het er al eerder over, namelijk hier. Vanaf morgen 17:00 kan de virtual reality headset gepre-orderd worden. Voor welk bedrag de bril […]