Home Partner The Gaming Mammoth: streamen voor het goede doel
Partner - 23 maart 2018

The Gaming Mammoth: streamen voor het goede doel

Het is je vast niet ontgaan. De laatste paar jaar zijn er over de hele wereld acties gehouden om geld in te zamelen voor goede doelen. Zo ook natuurlijk in Nederland. Meestal zijn het de instanties zelf, of leden ervan, die de acties organiseren en uiteindelijk ook het geld binnenhalen. Denk maar aan Serious Request en de actie van Tijn met het nagellakken, of de individuele acties na de natuurrampen op Sint Maarten en de rest van de Caraïben. Wat weinig mensen echter weten, is dat er ook een andere organisatie is. Een organisatie dat mensen bij elkaar brengt, samen games laat spelen en nog veel meer. Deze organisatie heet Toy Soldiers Unite. En nu denk je natuurlijk ‘wat heeft dit er mee te maken?’. Nou, veel, maar daarover zo meer.

Toy Soldiers Unite is een online community met leden overal ter wereld. Het is in 2006 begonnen om de wereld iets beter te maken, en sindsdien is het ook blijven groeien. Ze doen verschillende projecten om geld in te zamelen en weer een beetje plezier in het leven van mensen te gooien. Dit houdt ook vrijwilligerswerk in. En natuurlijk ook een jaarlijkse gaming marathon genaamd The Gaming Mammoth, bedoeld om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen.

In 2014 kreeg Jeroen, beter bekend als Engineer Airhead, lid van Toy Soldiers Unite en ex-lid van ASNGaming, een goed idee; ‘Waarom gebruiken we niet game streaming om geld in te zamelen voor het doel?’. Collega’s LT. Sophie en Lucanaii gingen er meteen in mee. En zo geschiedde, want even later was er een inzamelingsactie geboren. In dat jaar haalde The Gaming Mammoth ruim $1001 binnen voor de organisatie Child’s Play. Het jaar erop haalden ze $1565 binnen voor Alzheimer’s Society. In 2016 zelfs $2100 voor de stichting Enable en in de stream van 2017 $1701 voor de stichting Mind. En dit jaar staat alles in het teken van The Brain & Behavior Research Foundation. Deze stichting ondersteunt innovatieve onderzoeken die veelbelovende resultaten kunnen opleveren. Deze zijn dan in de trant van het behandelen van hersen- en gedragsstoornissen, waaronder verslavingen, ADHD, autisme, borderline, eetstoornissen, PTSD en schizofrenie.

The Gaming Mammoth zet zich in voor het goede doel en dat mag zeker wat publiciteit en steun gebruiken! Vanaf 13 tot 15 april zullen zij, onafgebroken, 48 uur streamen via https://www.twitch.tv/toysoldiersunite. Blijf op de hoogte via https://www.facebook.com/TheGamingMammoth/, maar vooral steun ze! Elke donatie is een klein beetje hulp om de wereld weer iets beter te maken. En wie weet krijg je er zelfs nog wat voor terug ook! Ga voor meer informatie over The Gaming Mammoth naar https://www.thegamingmammoth.com/.

Reageer je gek

Check ook

AORUS Benelux Instagram 2K GIVEAWAY

Wanneer AORUS de onderstaande mijlpalen bereiken verloten ze de volgende prijzen onder de …