Home Reviews Review MSI Nightblade 3
Reviews - 27 september 2017

Review MSI Nightblade 3

Design
Prijs-kwaliteit
Specs
Bonuspunten voor vernieuwing (indien wel; minstens een 6)
Samenvatting
i7-7700 met een klok van 3.6GHz. Deze is te turboklokken, via Windows zelf, naar 4.2GHz. Daarbij zit 16GB DDR4 RAM van 2,133GHz, een 125GB SSD m.2, 1TB HDD, een MSI GTX1070 Gaming edition,
75 %
Krachtig beest

Specs


De MSI Nightblade 3 VR7RD-005EU is een lekker compact dingetje die wordt gepowerd door een Intel Core i7-7700 met een klok van 3.6GHz. Deze is te turboklokken, via Windows zelf, naar 4.2GHz. Daarbij zit 16GB DDR4 RAM van 2,133GHz, een 125GB SSD m.2, 1TB HDD, een MSI GTX1070 Gaming edition, een DVD RW Slimline en Windows 10 Home. Deze PC is straight-out-of-the-box klaar om te gebruiken, al zal je zelf nog wel even de randapparatuur moeten aansluiten. Het moederbord waar alles op is geplaatst, is gebouwd volgens de B250 chipset.

Vergeten we bijna nog de aansluitingen: 1x DisplayPort, 1x microfoon, 1x Optisch-uit, 2x HDMI, 1x PS/2, 1x RJ-45, 2x USB 2.0, 4x USB 3.0, 1x USB 3.1, 1x USB-C 3.0, 1x USB-C 3.1, 1x Hoofdtelefoon. Een flink rijtje dus met meer dan genoeg plaats om je gaming gear, VR en nog wat andere zooi er op aan te sluiten.

Design


Wanneer je de Nightblade 3 binnenkrijgt, zit deze in een stijlvol jasje. Vergeet niet dat de Nightblade onder de Gaming Series van MSI valt en daarom veel zwart met hier en daar rode tinten heeft, zoals ook terug te zien is in het logo van MSI. Als men de doos open maakt zit alles mooi omhuld in zacht foam. Zo blijft je PC veilig en krasvrij. Dit is ontzettend belangrijk als je eens je PC gaat verplaatsen. Ikzelf heb een midi-tower model met tempered glass. Prachtig, maar ontzettend kwetsbaar ondanks het geharde glas. In ieder geval, in de verpakking zitten alle benodigdheden in afzonderlijke plaatsen. Je handleidingen, garantieformulieren, stroomkabel en wifi-antennes (Helaas niet in dit demo-model. Wat? Ja! Daarover straks meer.) en installatie CD-ROM. Wat ook opvalt is het feit dat er een stuk stoffen handvat is meegeleverd. Hierover straks meer.

Op het eerste gezicht ziet het er weer lekker vertrouwd uit. Het welbekende gunmetal-black is zoals van ouds vertegenwoordigd in het model, net als zijn voorgangers. Aan de linkerkant is ook een matzwarte draak geperst welke de toon goed zet. Met een paar rode accenten ziet de Nightblade 3 er gevaarlijk uit, dreigend terwijl het niet misstaat in de meest modieuze kamers. De voorkant is voorzien van een hendel zodat je de Nightblade 3 snel op kan pakken en vervoeren. Hier komt het handvat van pas. Door de zwaarte wilt het staal je bij lange stukken nogal in de vingers gaan snijden. Door het handvat er om heen te doen, is het makkelijker te vervoeren, terwijl je ook nog eens meer grip hebt. Ideaal toch?

Daarnaast is het welbekende draakje in een badge op de voorkant geplaatst. Dat is niet het enige, naast front-IO is er ook een slimline DVD-drive aanwezig. Bij de meeste compacte cases is zo’n drive niet goed weggewerkt en zit het vooral in het zicht. MSI heeft dit goed op weten te lossen door het frontje naadloos aan te passen aan de rest van de case. Pluspuntje is hierbij behaald. Ook is het bekende Mystic Light RGB systeem van MSI aanwezig. Dit is te zien door twee lange ledslots aan de voorkant en door de lucht-intake aan de onderkant. De Mystic Light kun je door middel van de MSI Command Center in Windows aan of uit zetten, zelfs aanpassen op muziek! Dit licht kun je ook in verschillende standen en kleuren zetten, tot wel 16.4 miljoen kleuren. En heel handig, een uitschuifbare stoffilter is meegeleverd aan de onderkant zodat je videokaart niet onnodig stof hapt.

Pagina's 1 2 3 4 5

Reageer je gek

Check ook

Review Aorus P7 RGB Hardcover muismat

“RGB! RGB! Haal hier je RGB!” Zo lijkt het de laatste tijd te gaan in gaming land. Het i…