Home Reviews Review MSI Nightblade 3
Reviews - 27 september 2017

Review MSI Nightblade 3

Design
Prijs-kwaliteit
Specs
Bonuspunten voor vernieuwing (indien wel; minstens een 6)
Samenvatting
i7-7700 met een klok van 3.6GHz. Deze is te turboklokken, via Windows zelf, naar 4.2GHz. Daarbij zit 16GB DDR4 RAM van 2,133GHz, een 125GB SSD m.2, 1TB HDD, een MSI GTX1070 Gaming edition,
75 %
Krachtig beest

VR en achterkant


De front-IO bestaat uit een USB-C port, twee USB 3.1 poorten (waarvan een Supercharge heeft, om je devices ook op te laden als je PC uit staat), audio-jacks, aan/uit knop, load-indicator en een HDMI poort. Je vraagt je af, waarom nou HDMI aan de voorkant? Die is aanwezig zodat je die je kan doorlussen naar je videokaart, zodat je VR-set hierop aangesloten kan worden. Door een speciale poort aan de achterkant van de case, kun je met een extra kabel een van de slots op je videokaart laten functioneren om VR te geven. In deze tijd waarin VR steeds meer kan en belangrijker wordt, is dit een hele slimme zet geweest. Nu hoef je niet meer achter je PC langs om je headset aan te sluiten, maar gebruik je gewoon de poorten aan de voorkant. Dit is zeker een pluspunt die mooi is meegenomen.

Verder zie je aan de achterkant een rijkelijk moederbord I/O waarop je nog een extra USB3.1 aansluiting ziet en ook een tweetal antennes voor WiFi. Naast de gigabit netwerkpoort heb je dus ook WiFi 802.11 a/ac/b/g/n. Dit betekent 2.4GHZ en 5GHz. En door middel van de meegeleverde netwerkoplossing Gaming Lan Manager van MSI, kun je makkelijk je verkeer splitsen. Je kan ervoor kiezen om te streamen via WiFi, en je games en voice-chat vie de stabielere kabel te laten lopen. Handig! However, door een foutje bij MSI zaten de benodigde antennes er helaas niet bij. Na wat contact te hebben gehad, zijn we ervan verzekerd dat bij elk model deze er sowieso bij zitten. Gelukkig heb ik zelf deze Nightblade 3 al eens kunnen testen, namelijk op de MSI Fandag 2017, en ik moet zeggen dat de WiFi zeker iets is om onder de indruk van te zijn.

Intern


Door heel simpel twee schroeven los te halen en twee schuifjes te flippen, kan je de zijpanelen openen. Dan zie je pas echt hoe klein en compact alles in elkaar zit. Ondanks de kleine inhoud past er dus wel een full-size GTX1070 in. MSI heeft goed nagedacht hierover. De airflow wordt zo min mogelijk onderbroken en er zit een speciaal ontworpen MSI luchtkoeler in die komt met een Torx-fan, dezelfde fan die ook op je videokaart zit. Koelte is dus gegarandeerd, aangezien MSI al een paar prijzen in de wacht heeft gesleept voor deze technieken. Er is nog ruimte om extra RAM in te zetten of te vervangen en je hebt zelfs plek voor nogmaals twee 2.5″ drives bovenin de case. De voedingkabels zitten er al. Ondanks dat twee videokaart niet zal gaan lukken, is er prima ruimte om zelf nog wat te upgraden. De backfan zou in theorie nog best vervangen kunnen worden door een AIO waterkoeling. Besef wel dat de voeding (maar) 500 watt is. Prima voor een sterk systeem, maar als je echt gaat stroomtrekken, dan kan het problemen opleveren.

Pagina's 1 2 3 4 5

Reageer je gek

Check ook

Review Aorus P7 RGB Hardcover muismat

“RGB! RGB! Haal hier je RGB!” Zo lijkt het de laatste tijd te gaan in gaming land. Het i…