Home Reviews Review MSI Nightblade 3
Reviews - 27 september 2017

Review MSI Nightblade 3

Design
Prijs-kwaliteit
Specs
Bonuspunten voor vernieuwing (indien wel; minstens een 6)
Samenvatting
i7-7700 met een klok van 3.6GHz. Deze is te turboklokken, via Windows zelf, naar 4.2GHz. Daarbij zit 16GB DDR4 RAM van 2,133GHz, een 125GB SSD m.2, 1TB HDD, een MSI GTX1070 Gaming edition,
75 %
Krachtig beest

Gameprestatie


Even hier klikken

Nee, ik doe niet aan fancy grafiekjes. Als je deze blog al wat langer volgt, zal je zien dat ik nauwelijks statistieken toon. Waarom? Ik focus me op het gebruik zelf. Prima hoor, al die cijfers, maar wat heb je aan een tabel die zegt dat je PC gemiddled 100 fps draait als je in-game maar max 51 hebt? Daarom. En vandaar dat ik dit leuke lijstje heb samengesteld. Op de meeste games zal het FPS, ingesteld op de settings eronder, (ruim) boven de 60 liggen. Dit staat garant voor lekker snelle en smooth gameplay. Vergeet echter niet dat dit lijstje geen garantie is. Er spelen een tal van factoren mee, zoals achtergrondprocessen, omgevingswarmte en netwerk.

 

Gebruiksgemak


Het laatste punt wat in deze review meespeelt is het gebruiksgemak. Want een PC kan nog zo krachtig zijn, als de complete ervaring niks is, zal je een PC verdomd weinig gebruiken. Gebruiksgemak meet je van het moment van uitpakken tot aan het moment van gamen. Hierbij reken ik de installatie van Windows niet mee, niet iedereen wilt dit gebruiken namelijk.
Als eerste dus het uitpakken. Zoals gezegd komt het in een stevige doos met voldoende padding. Ik had even last met de Nightblade 3 uit zijn padding te halen, maar dat kan ook mijn onkunde zijn. De PC is snel neer te zetten, en je hoeft alleen de stroomkabel, videokabels en desgewenst de WiFi-antennes aan te sluiten. Dit kost je minder als 3 minuten. Afgaande op het feit dat je Windows hebt geïnstalleerd, reken ik alleen de opstarttijd naar het bureaublad. Dit is met 2.3 seconden razendsnel. Ik heb dan niet eens in de BIOS hoeven zeggen dat hij een speedboost moet hebben. Bij de Nightblade X2B, de voorganger, was de opstarttijd 1.5 seconden. However valt dit best te verklaren. Sindsdien heeft Windows enkele stevige updates gehad die de opstarttijd vertragen.

Voor de rest is het gebruik in te delen in normaal gebruik en gaming. Bij normaal gebruik, beetje surfen, Netflixen en mailen, blijven de prestaties stabiel. De Gaming Lan doet prima zijn werk en geeft verschillende programma’s prioriteiten. Ook bij intensief gebruik van Skype, die bekend staat vanwege zijn veeleisende netwerkverbruik, blijft de verbinding prima overeind. Bij gaming is het zelfs een wereld van verschil te noemen. Ik ondervind geen enkele lag, niet machinaal, niet netwerkmatig. Skyrim pakt hij, inclusief HDQ mods, op 130 fps, GTA 5 op zelfs een gemeten 175 fps. PUBG is weer wat anders. Daar gaat het terug naar 90 fps met af en toe wat lag. Dit is te wijten aan de game, aangezien deze nog steeds in ontwikkeling is.

De Nightblade 3 is net zo makkelijk mee te nemen als hij aan te sluiten is. Je draait de antennes eraf, haalt de kabels eruit, pakt de grip (of niet) en neemt hem zo mee. Makkelijk en simpel.
De meegeleverde apps van MSI zijn prima te gebruiken. Ze zijn helder en effectief, simpel te lezen en makkelijk in te stellen. Je RGB via de Mystic Light is met een oogopslag en welgeteld maximaal 4 klikken in te stellen. Al met al is er over het gebruiksgemak niks over te klagen.

Pagina's 1 2 3 4 5

Reageer je gek

Check ook

Review Aorus P7 RGB Hardcover muismat

“RGB! RGB! Haal hier je RGB!” Zo lijkt het de laatste tijd te gaan in gaming land. Het i…